Schouten 'enorm trots' bij Oranje: "Niet alleen voor de gezelligheid"

31 mei 2022, 07:52

Jerdy Schouten maakt deze week voor de eerste keer in zijn loopbaan deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De middenvelder maakte afgelopen seizoen indruk bij Bologna en werd beloond door bondscoach Louis van Gaal, die hem een uitnodiging stuurde.

"Dit is echt een onbeschrijfelijk gevoel", zegt hij voor de camera van OnsOranje. "Ik ben enorm blij en enorm trots om hier te zijn." De middenvelder kreeg een appje van de bondscoach, toen hij onderweg was naar Nederland. "Hij wilde me bellen of FaceTimen. Dan denk je wel: wat gaat dit worden? Ik was redelijk gespannen. We hebben uiteindelijk gefacetimed in de auto."

Vervolgens moest hij het goede nieuws nog even voor zich houden. "Dat was wel lastig, want het liefst wil je het van de daken schreeuwen. Ik kijk echt uit naar alles, er is niets wat me niet gaaf lijkt." Schouten hoopt te debuteren. "Ik ben hier niet alleen voor de gezelligheid. Ik wil echt laten zien wat ik kan."

Schouten doorliep de jeugdopleiding van ADO Den Haag, maar brak pas door toen hij naar Telstar verkaste. Via Excelsior belandde hij in de Serie A bij Bologna, waar hij al jaren vaste waarde is.

Lees ook: Louis van Gaal geraakt door vraag Noa Vahle: "Wat lief"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen