'Nederlandse Simeone' wekt ergernis: "Sloeg helemaal nergens op"

'Nederlandse Simeone' wekt ergernis: "Sloeg helemaal nergens op"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

30 mei 2022 – Aan passie geen gebrek bij Giovanni Franken. De vergelijking met Diego Simeone is dan ook snel gemaakt. Maar het gedrag van de trainer van ADO Den Haag bevalt niet iedereen.

Zo hebben de tafelgasten van het ESPN-programma Voetbalpraat zich verbaasd over de manier waarop Franken zondagavond tekeer ging in de finale van de play-offs tegen Excelsior. "Hij probeerde een copycat van Simeone te zijn", aldus Kenneth Pérez. Volgens presentator Milan van Dongen ging de ADO-trainer zelfs een 'tikkie verder'. "Hij had helemaal geen controle meer over zijn eigen act", stelt Sjoerd Mossou. "Misschien wilde hij in het beginsel Simeone zijn, maar op het laatst had hij dat ook niet meer in de hand."

Pérez haalt een moment aan dat Franken het na de 4-3 verbaal aan de stok kreeg met een supporter. "Die had hem waarschijnlijk net uitgescholden omdat hij Verheydt eruit had gehaald en die andere jongen (Sacha Komljenovic, red.) erin zette. Toen scoorde die jongen en wilde hij zijn gram halen. Dan valt hij ook nog… Hij had hiervoor een stuk in de krant waarin hij zei dat hij het belachelijk vond dat hij geen trainer zou kunnen blijven als ADO Den Haag zou promoveren. Ik denk dat ze in Zeist moeten kijken naar hoe een trainer zichzelf in de hand kan houden... dit sloeg helemaal nergens op."

Franken stond sinds eind februari als tijdelijke opvolger van Ruud Brood voor de groep bij ADO. Naar verluidt willen de Hagenaren Dirk Kuijt aanstellen als nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen.

Reacties

gerelateerd