Lewandowski forceert breuk: "Mijn tijdperk bij Bayern is voorbij"

30 mei 2022, 17:35

Robert Lewandowski probeert een breuk met Bayern München te forceren. De Poolse spits heeft maandag tijdens een persconferentie duidelijk gemaakt dat wat hem betreft zijn tijdperk bij de kampioen van Duitsland voorbij is. De toekomst van Lewandowksi ligt waarschijnlijk bij FC Barcelona, de club waarmee hij naar verluidt al een persoonlijk akkoord heeft bereikt.

Lewandowski wordt al langere tijd in verband gebracht met een zomers vertrek bij Bayern München, maar heeft zich niet eerder zo duidelijk uitgesproken over zijn vertrekwens. "Mijn tijdperk bij Bayern München is voorbij. Ik zie geen mogelijkheid meer om voor deze club te blijven spelen", vertelt de doelpuntenmachine maandag tijdens een persmoment bij de nationale ploeg van Polen.

"Bayern is een serieuze club en ik ben ervan overtuigd dat ze een transfer niet zullen tegenhouden. Ik wil daar niet meer spelen. Een transfer is de beste oplossing. Ik hoop dat ze me niet tegenhouden", vervolgt de aanvaller, die bij Bayern München beschikt over een contract dat nog één jaar doorloopt. "Misschien dat ik jullie na de interlandperiode meer kan vertellen."

Mocht Bayern München meewerken aan een vertrek van Lewandowski, dan vervolgt hij naar alle waarschijnlijkheid zijn carrière bij Barcelona. De speler en club zouden enige tijd geleden een contract voor drie seizoenen zijn overeengekomen. Bayern en Barça hebben nog geen akkoord bereikt over de transfervoorwaarden. Naar verluidt is het verschil tussen vraag en aanbod acht miljoen euro. Bayern verlangt veertig miljoen euro, terwijl Barcelona vooralsnog niet verder wil gaan dan 32 miljoen euro.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen