Meevaller voor Oranje? Courtois groot vraagteken voor duel

30 mei 2022, 14:07

Het is niet zeker dat België vrijdagavond in het duel tegen Nederland kan aantreden met Thibaut Courtois. De eerste doelman van de Rode Duivels is vanwege een blessure een groot twijfegeval voor het duel in de Nations League.

Normaal gesproken meldt Courtois zich maandag bij de selectie van Blegië, maar het is niet duidelijk of hij vanwege een blessure wel in actie kan komen tegen Oranje. Het is goed mogelijk dat bondscoach Roberto Martínez geen risicio wil nemen en de 30-jarige doelman rust geeft.

Dat zou een meevaller zijn voor de formatie van Louis van Gaal, aangezien Cortouis momenteel in topvorm is. Dat liet de Belgische doelman zaterdagavond in de finale van de Champions League nog maar eens zien. Met een paar fantastische reddingen hield de sluitpost zijn ploeg op de been en had hij in groot aandeel in de 0-1 zege op Liverpool.

Mocht Courtois niet fit genoeg zijn om te starten, lijkt bondscoach Martinez uit te gaan komen bij reservedoelman Koen Casteels. Ook Simon Mingolet, de eerste doelman van Club Brugge, is een serieuze optie voor de Spaanse coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen