Transfer aanstaande? 'Management Timber gespot bij United-kantoor'

30 mei 2022, 08:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is niet de vraag of, maar eerder welke Ajacied Erik ten Hag meeneemt naar Manchester United. Meerdere spelers van de landskampioen worden in verband gebracht met een overstap naar de Engelse grootmacht. Eén van hen is Jurriën Timber. De verdediger heeft een uitstekend seizoen achter de rug en zou dat wel eens kunnen gaan bekronen met een toptransfer. Die valt niet uit te sluiten, zeker niet nu een Nederlandse afvaardiging van zijn management zou zijn gespot bij een internationaal kantoor van Manchester United in Londen.  

Dat meldt De Telegraaf althans. 'Heel interessant nieuws: op 5 Stratton street in de wijk Londen Mayfair werd afgelopen week een Nederlandse afvaardiging van het kantoor Forza Sports Group, dat de belangen van Oranje-international Timber behartigt, gesignaleerd', klinkt het. En op dat adres bevindt zich naar verluidt een internationaal kantoor van Manchester United. Daar zou de directie van de nummer zes van Engeland in het net afgelopen seizoen besprekingen voeren over grote transfers. 

Timber wordt al lange tijd genoemd als een mogelijke versterking voor het Manchester United van Ten Hag. De oud-trainer van Ajax heeft weliswaar nooit gezegd dat hij van plan is om één of meerdere spelers uit Amsterdam mee te nemen naar Manchester, maar hij bevestigde wel dat daarover geen concrete afspraken zijn gemaakt. Daarnaast vertelde hij tijdens zijn laatste persmoment met de Nederlandse media als hoofdtrainer van Ajax dat Timber 'zó goed is, dat andere impulsen hem ook heel goed kunnen doen.' Daarmee gaf hij de aanwezige journalisten het gevoel dat de centrumverdediger hoog op diens verlanglijst staat.

Mocht Manchester United serieus werk willen maken van de komst van Timber, zal het wel diep in de buidel moeten tasten. Timber heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2024. De Amsterdammers hoeven hem dus niet te verkopen. Integendeel zelfs. Ze hopen de centrumverdediger, tevens vaste klant in de Oranje-selectie, langer binnenboord te houden met een nieuw contract. Mocht Timber er toch voor kiezen om Ajax deze zomer al te verlaten, moet Manchester United naar verluidt een transfersom van boven de veertig miljoen euro betalen.

Lees ook: 'Ajax komt in zoektocht naar nieuwe doelman uit bij Flekken' 

Leegloop?

Ajax is er echter alles aan gelegen om Timber in Amsterdam te houden. De landskampioen neemt deze zomer immers al afscheid van meerdere basisspelers. Noussair Mazraoui heeft al getekend bij Bayern München, terwijl Ryan Gravenberch op het punt staat om dezelfde weg te bewandelen. Daarnaast is het de verwachting dat ook voor Antony en Sébastien Haller de nodige belangstelling zal komen. Haller werd de afgelopen tijd al in verband gebracht met een transfer naar Bayern München of Borussia Dortmund. Beide Duitse grootmachten zijn of gaan op zoek naar een nieuwe centrumspits, nu Robert Lewandowski lijkt te gaan verkassen naar FC Barcelona en Erling Haaland de overstap maakt naar Manchester City. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen