ME voert charges uit bij ADO na 'fors geweld', agenten gewond

30 mei 2022, 07:29   Bijgewerkt: 30 mei 2022, 07:42

Het is zondagavond compleet uit de hand gelopen in Den Haag, nadat ADO na strafschoppen werd geëlimineerd door Excelsior en werd veroordeeld tot een extra jaar in de play-offs. Fans van ADO bestormden het veld, maar raakten ook buiten het stadion slaags met de politie.

De Mobiele Eenheid moest charges uitvoeren om de rust rond het Cars Jeans Stadion te laten wederkeren. Dat ging moeilijker dan verwacht. Politieagenten werden bekogeld met bakstenen, vuurwerk en verkeersborden. De ME slaagde er uiteindelijk in om meerdere relschoppers te arresteren. In gesprek met het Algemeen Dagblad spreekt de politie over 'fors geweld'.

Volgens de krant raakten vier agenten gewond. "Ik heb gezien hoe mijn collega's belaagd en geconfronteerd werden met zeer heftig geweld", aldus algemeen commandant Mariëlle van Vulpen. "Ik betreur het dat er meerdere personen, waaronder een aantal politiemensen gewond zijn geraakt. Samen met het Openbaar Ministerie doen we onderzoek naar deze ongeregeldheden."

ADO kwam kort na rust op een 3-0 voorsprong en leek op weg naar een simpele overwinning, maar Excelsior knokte zich terug tot 3-3. In de verlenging scoorde beide ploegen eenmaal, waardoor strafschoppen moesten uitwijzen wie de volgende ronde zou bereiken. Het laatste ticket ging naar Excelsior, nadat Jamal Amofa miste.

Lees ook: Schandalig: ADO-fans bestormen veld en schieten vuurwerk naar uitvak

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen