Bizarre taferelen: 'onveilige situatie' door ADO-fans langs het veld

29 mei 2022, 20:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Niet alleen binnen de lijnen gebeurt er zondagavond van alles bij de promotiekraker tussen ADO Den Haag en Excelsior. Ook groepen supporters drukken in negatieve zin hun stempel op de wedstrijd. Tegen het einde van de reguliere speeltijd verzamelden zij zich massaal rond het veld, waarna alles in het werk werd gesteld om ze weer terug te laten te keren naar de tribunes.

De supporters verzamelden zich rond het veld om de aanstaande promotie van ADO te vieren, maar zagen van dichtbij hoe Excelsior een ongekende comeback voltooide en na een 3-0 achterstand terugkwam tot 3-3. Dat betekende een verlenging, maar deze kon niet worden gestart tot de supporters allemaal hun plek op de tribune weer hadden ingenomen. 

"Ik dacht dat ik alles inmiddels had meegemaakt, maar dit slaat echt alles", begon verslaggever Jan Joost van Gangelen toen hij de studio van ESPN bijpraatte over de situatie in Den Haag. "Het was voor ons ook wel een beetje beangstigend, omdat ze ook van de hoofdtribune in de tunnel kwamen staan."

Scheidsrechter Danny Makkelie verscheen vervolgens voor de camera en legde uit waarom er niet verder gevoetbald kon worden. "Ze staan zo dicht op het veld, dat de spelers van Excelsior zich niet veilig voelen. En ook mijn assistenten lopen daar natuurlijk. Ze moeten gewoon zitten, anders is de veiligheid niet meer te waarborgen."

Makkelie gaf aan dat het om een duidelijke opdracht van de KNVB ging en dat hij genoodzaakt was om de spelers voor de tweede keer terug te sturen naar de kleedkamers, wanneer het niet lukte om de supporters langs het veld weg te halen. Dit bleek niet nodig. Iedereen keerde terug naar zijn plek en de verlenging werd in gang gezet. 

Lees ook: ADO - Excelsior tijdelijk gestaakt na bekogelen grensrechter

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rieks1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wedstrijd om van te smullen... veel goals , missers , verlenging spannende penaltyreeks ..echt genoten van beide ploegen . Waarom ik het excelsior dan meer gun, is het publiek die al jaren een reputatie van misdragingen heeft , en dit direkt liet zien waarom je beter excelsior als ado in de eredivisie kunt hebben ....ga je schamen met je vuurwerk en hoodies. En toen ME er aan kwam met staart tussen de benen er vandoor ...bah

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze waren er zo dichtbij.. lijkt het toch nog te mislukken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen