Ten Hag ziet Rangnick per direct vertrekken bij Manchester United

29 mei 2022, 15:34   Bijgewerkt: 29 mei 2022, 15:44

Erik ten Hag gaat komend seizoen tóch niet samenwerken met Ralf Rangnick (63) bij Manchester United. De nieuwe bondscoach van Oostenrijk vertrekt per direct bij The Red Devils omdat hij beide functies niet meer kan gaan combineren. Van origine zou hij aanblijven als technisch adviseur van de club, onder meer van Ten Hag.

Manchester United maakt zondag echter bekend dat Rangnick per direct vertrekt, omdat hij zijn bondscoachschap van Oostenrijk niet kan combineren met zijn adviseursfunctie. 'We willen Ralf Rangnick bedanken voor zijn inzet als interim-manager het afgelopen half jaar. In onderling overleg zal Ralf zich nu uitsluitend richten op zijn nieuwe rol als bondscoach van het Oostenrijkse nationale team en zal hij daarom geen consultancyrol op Old Trafford opnemen', schrijft de club in een statement. 'We willen Ralf veel succes wensen in dit volgende hoofdstuk van zijn carrière.'

Enkele weken geleden werd Rangnick gepresenteerd als bondscoach van Oostenrijk, waardoor het al serieus de vraag was of hij nog actief zou blijven bij Manchester United. Dat is dus niet het geval en dat kan weleens een domper zijn voor Ten Hag, omdat Rangnick een van de voorstanders was van de komst van de Nederlandse manager. 

Lees ook: Rangnick kijkt uit naar samenwerking: "Heb Erik al gesproken"

De geboren Duitser kon weinig indruk maken als opvolger van Ole Gunnar Solskjær. Hoewel hij uiteindelijk de Europa League behaalde met Manchester United, kreeg hij niet heel de spelersgroep mee met zijn gedachtegoed en de manier van spelen. De voormalig werknemer van onder meer RB Leipzig, RB Salzburg, Schalke 04 en Lokomotiv Moskou begint bij Oostenrijk aan zijn eerste job als bondscoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen