ADO-coach Franken: "Als ik nu promoveer, moet ik plaatsmaken"

29 mei 2022, 14:25   Bijgewerkt: 29 mei 2022, 14:46

ADO Den Haag kan zondagavond promotie naar de Eredivisie afdwingen tegen Excelsior, maar dat zou voor trainer Giovanni Franken (42) niet alleen maar goed nieuws betekenen. De coach beschikt namelijk niet over het benodigde trainersdiploma om in de Eredivisie aan het werk te gaan en moet de club op zoek naar een vervanger.

"Als ik nu promoveer, moet ik plaatsmaken", vertelt hij tegenover Voetbal International. "Ik doe nu de cursus, maar het duurt nog even eer ik klaar ben. Ik zeg niet wat ik daarvan vind, maar als jullie journalisten je werk doen, weet je dat er ex-spelers makkelijker aan hun papiertje zijn gekomen. Ik ben maar een beperkte speler geweest, moet mij bewijzen en als ik dat doe, is het nog niet goed genoeg."

Franken vindt dat hij gestraft wordt voor zijn eigen prestaties, die na een moeizame start uiteindelijk uitstekend zijn. In het amateurvoetbal had de oefenmeester, die het stokje destijds overnam van de verrassend ontslagen Ruud Brood, met hetzelfde probleem te kampen.

Janmaat promoveert weer met ADO Den Haag?

Tegenover Omroep West spreekt Ricardo Kishna uit dat hij hoopt te promoveren met ADO Den Haag. Als jonge jongen had hij namelijk al de droom om een prijs te pakken met 'zijn' club. "Dit is voor mij de ultieme kans om iets te terug te doen. Met de jongens van het vorige seizoen hebben wij altijd het gevoel gehad dat wij iets wilden rechtzetten na de degradatie. Voor mij persoonlijk is het iets waar ik van jongs af aan al van droom, een prijs pakken met ADO. En dan iets moois teruggeven aan de club. Daar is dit een uitgelezen kans voor", aldus de oud-Ajacied.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen