Complimenten voor keuze van Ten Hag: "Zoals bij Guardiola"

29 mei 2022, 13:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gary Neville denkt dat de keuze van Erik ten Hag om Steve McClaren mee te nemen naar Manchester United als assistent-trainer een uitstekende is. De voormalig verdediger van Manchester United verwacht dat de ervaring van de Engelsman in zijn eigen land de nieuwe coach van The Red Devils enorm gaat helpen om zijn termijn succesvol te maken.

"Steve McClaren heeft een enorme schat aan ervaring, niet alleen bij Manchester United, maar natuurlijk ook in het Engelse voetbal", stelt Neville op de clubsite. "Ik zie Steve's rol zoals wat Brian Kidd jarenlang met Pep Guardiola deed. In de loop der jaren heb ik behoorlijk wat wedstrijden van Manchester City gezien en heel vaak was het advies van Kidd belangrijk om het nog om te draaien als de ploeg achterstand. Dát is wat je als manager uiteindelijk nodig hebt."

De voormalig voetballer denkt dat Ten Hag succesvol kan zijn, mede door de komst van McClaren. "Ten Hag is een succesvolle coach, die veel heeft gewonnen, een bepaald filosofie heeft en weet hoe je een ploeg moet opbouwen. Maar hij heeft iemand naast zich nodig die hem veel kan vertellen over het Engelse voetbal. De stadions, de scheidsrechters, de vaste rituelen rond wedstrijden."

Lees ookDit mag Erik ten Hag (ongeveer) uitgeven op de transfermarkt

Volgens Neville is de komst van Ten Hag ook belangrijk voor Manchester United. Een nieuw elen had de grootmacht duidelijk nodig. "Ik denk dat het na de laatste 12 maanden absoluut duidelijk is geworden waarom het noodzakelijk is dat dit gebeurt", aldus Neville.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen