Benzema aast op ultieme bekroning: ''Meer kon ik niet doen''

29 mei 2022, 09:30

Hoewel Karim Benzema zaterdagavond voor de verandering een keer geen belangrijk doelpunt maakte voor Real Madrid, was hij in het afgelopen seizoen natuurlijk met afstand de grote uitblinker bij de Champions League-winnaar. Hij scoorde er niet alleen op los in het miljardenbal, maar ook in de Spaanse competitie. Voldoende om de Gouden Bal te winnen? Wel als het aan de Fransman zelf ligt. 

Als het vertrek van Cristiano Ronaldo bij Real Madrid in de zomer van 2018 iemand heeft goed gedaan, is dat Benzema wel. De Fransman streek in hetzelfde jaar als Ronaldo neer in de Spaanse hoofdstad, maar door de aanwezigheid van de Portugese ster sneeuwden zijn prestaties vaak onder. De afgelopen seizoenen was Benzema echter de grote man bij Real Madrid. Waar hij vorig jaar al dertig keer scoorde in alle competities, deed hij er in het net afgelopen seizoen nog een schepje bovenop. De centrumspits kwam in totaal 46 keer in actie in alle competities en vond maar liefst 44 keer het net, waaronder vijftien keer in de Champions League. Daarmee is hij natuurlijk van onschatbare waarde geweest voor zijn ploeg. 

Een mooie individuele bekroning lonkt. ''Natuurlijk denk ik na zo'n seizoen aan de Gouden Bal'', werd de spits na afloop van de Champions League-finale tegen Liverpool geciteerd door het Algemeen Dagblad. ''Ik ga nu naar de nationale ploeg van Frankrijk, maar ik denk niet dat ik bij mijn club meer had kunnen doen dit seizoen. We zullen zien wat er gebeurt, maar ik ben in ieder geval trots op wat ik heb gedaan. Ik hoef op het veld niets meer te bewijzen.'' Dat Benzema de beste speler was in de Champions League, daar lijkt in ieder geval geen twijfel over te bestaan. Met hattricks tegen Paris Saint-Germain en Chelsea schoot hij zijn ploeg hoogstpersoonlijk naar de halve finale van het miljardenbal, waarin Manchester City de tegenstander was. Zijn benutte strafschop in de return tegen de Engels landskampioen bezorgde Real Madrid uiteindelijk een plek in de finale. 

Geluk? 

Hoewel Real Madrid een aantal keer op miraculeuze wijze ontsnapte aan uitschakeling, is Benzema het er niet mee eens dat zijn ploeg enkel geluk heeft gehad. ''Je kan niet zeggen dat we dit seizoen geluk hebben gehad. Ja, je kan een keer geluk hebben, maar niet de hele tijd'', klinkt het namens de topschutter. ''We hebben deze prijs verdiend door heel hard te werken, nooit op te geven en steeds terug te komen.'' Of Benzema binnenkort ook zijn eerste Gouden Bal aan zijn palmares mag toevoegen, zal blijken op 17 oktober. Dan wordt de winnaar gehuldigd, uitgerekend in Parijs, de stad waar Real Madrid zaterdagavond haar veertiende Champions League won. Hij zou in dat geval in de voetsporen treden van zijn landgenoot Zinedine Zidane, de laatste Franse Gouden Bal-winnaar. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen