Liverpool 'zeer teleurgesteld': 'De grootste wedstrijd in Europa'

29 mei 2022, 09:00

Voor vele Liverpool-supporters had zaterdagavond de avond van hun leven moeten worden. Velen zullen hun trip naar Parijs weliswaar niet zo snel vergeten, maar dat komt natuurlijk niet door het voetbal. Liverpool ging onderuit, maar nog veel erger was de aanloop naar de finale. Honderden supporters mét tickets konden niet op tijd naar binnen, terwijl mensen zónder geldig toegangsbewijs over de hekken van het Stade de France klommen en het stadion bestormden. Liverpool is uiteraard allesbehalve te spreken over de chaotische taferelen en eist een onderzoek. 

De verliezend finalist kwam tijdens de wedstrijd al met een statement naar buiten. 'We zijn zeer teleurgesteld over de problemen met de toegang tot het stadion', klinkt het op de clubsite. 'Dit is de grootste wedstrijd in het Europese voetbal en supporters horen niet de ervaringen te beleven die zij vanavond beleefd hebben.' Liverpool laat het hier dan ook niet bij. 'We hebben een officieel onderzoek aangevraagd naar de oorzaken van deze onaanvaardbare problemen.' Volgens de UEFA werden de problemen bij de toegangspoorten veroorzaakt door valse toegangskaarten. Duizenden fans hadden neptickets gekocht die niet konden worden gescand bij de poortjes. 'Dit zorgde voor een opeenhoping van van fans die probeerden binnen te komen', stelde de Europese voetbalbond na afloop. 

Finale begon 36 minuten later

Terwijl de spelers van Liverpool en Real Madrid druk bezig waren met hun warming-up, stonden honderden, zo niet duizenden supporters van de Engelse grootmacht al uren in de rij voor het stadion. Die van Real Madrid zaten allemaal al op hun plek, maar de vakken die waren bestemd voor de supporters vanuit Engeland waren op vele plekken leeg. Het schoot niet op voor het stadion en doordat het alleen maar langer en langer duurde - de wedstrijd begon uiteindelijk pas om 21.36 uur - brak de chaos uit. Op beelden die op het internet circuleerden was te zien dat bezoekers, waarschijnlijk zonder ticket, over de hekken klommen en het Stade de France binnenstormden. Volgens de UEFA bleven de aantallen ook na het eerste fluitsignaal toenemen. De politie zette uiteindelijk traangas in om hen te verspreiden en dwong hen daarmee het stadion te verlaten. 

Lees ook: Westerveld en familie Kuyt stonden midden in de chaos in Parijs

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen