Vinicius Junior schiet Real Madrid naar vijfde CL-overwinning in acht jaar

28 mei 2022, 23:43

Na een matige, maar meeslepende finale die werd overschaduwd door Frans wanbeleid mag Real Madrid zich de Champions League-winnaar van 2022 noemen. In een wedstrijd waarin Liverpool grote delen van de wedstrijd overheerste, maakte Vinicius Junior vroeg in de tweede helft de enige treffer.

Het Stade de France was het decor voor Liverpool - Real Madrid, een herhaling van de Champions League-finale van vier jaar geleden. Veel Real-fans waren afgereisd naar Parijs, waar hun ploeg vorige week nog uitgescholden werd door de fans van PSG wegens de transfersaga rond Kylian Mbappe. Namens the Reds waren meer dan 50.000 fans voor deze ontmoeting richting Frankrijk getrokken, in de hoop dat hun ploeg na het mislopen van de Premier-League-titel de Champions League zou winnen.

Door een slechte Franse organisatie was het voor enkelen onder hen eenvoudig om over de hekken te klimmen en zonder kaartje het stadion binnen te dringen. Vele Liverpool-fans met kaartjes stonden op het moment van de aftrap ondertussen nog buiten, waardoor deze noodgedwongen verplaatst moest worden. Uiteindelijk duurde het zesendertig minuten voor de wedstrijd eindelijk in gang gezet kon worden. Dit had in de beginfase duidelijk invloed op het spel van beide ploegen. De passing was nog niet optimaal, en het tempo lag vrij laag.

Na een kwartier draaide Liverpool de duimschroeven aan, waardoor Real Madrid werd teruggedrongen op eigen helft. Mohamed Salah en Thiago deelden de eerste plaagstootjes uit, waarna Sadio Mané met een schot na een korte kapbeweging erg dicht bij de openingstreffer was. Thibaut Courtois, die een ijzersterk seizoen beleefde, kon de poging van de Senegalees met een uiterste reflex tegen de paal tikken. Zijn Braziliaanse collega aan de andere zijde hoefde zich in de beginfase slechts eenmaal te strekken om te voorkomen dat een verdwaalde voorzet van Vinicius Junior het doel bereikte.

De rappe buitenspeler was een belangrijke spil in het strijdplan van de Madrilenen. De ploeg van Carlo Ancelotti wachtte op momenten waarin Trent Alexander-Arnold in voorwaartse beweging was om vervolgens Vinicius weg te steken. Hij kreeg de bal echter nauwelijks, want de passing was bij Real Madrid niet altijd nauwkeurig. De eerste helft liet eigenlijk het gebruikelijke Madrileense spelbeeld zien: de tegenstander aan de bal laten, en zelf rustig wachten op countermogelijkheden. Liverpool had dus veel balbezit, maar de ploeg van Jürgen Klopp deed daar wegens onnauwkeurige passing te weinig mee. Beide teams gingen dan ook met een 0-0 stand de kleedkamers in.

Daar moest echter wel een discutabele beslissing van de VAR aan te pas komen. Nadat Karim Benzema een goede lange bal ontving en deze richting de strafschopstip terugtikte, ontstond er paniek in de Liverpool-verdediging. Met enig fortuin kwam de bal vervolgens opnieuw voor de voeten van de Fransman, waarna hij vervolgens raak schoot. Na langdurig bestuderen van de beelden werd zijn doelpunt echter afgekeurd wegens buitenspel. In de tweede helft liet een fatsoenlijke doelpoging vervolgens lang op zich wachten, maar toen die eenmaal kwam, was het gelijk raak. Vinicius Junior werd door iedereen bij Liverpool uit het oog verloren, waardoor hij na een goede voorzet van Federico Valverde de bal vrij eenvoudig binnen kon schieten.

Kort daarna probeerde Salah met een slimme poging Courtois te verschalken, maar de Belgische keeper stond een snelle gelijkmaker in de weg. Liverpool had de wedstrijd voor de openingstreffer reeds in handen, maar werd door Real Madrid nu nog meer aan de bal gelaten. De onnauwkeurige Engelsen begonnen steeds meer aan te dringen, maar de verdediging van Real Madrid toonde zich erg sterk. Veel ballen werden weggehaald voor het werkelijk gevaarlijk kon worden, en als Liverpool een schot loste, stond er altijd nog Courtois, die een fenomenale wedstrijd keepte. De Madrilenen hielden uiteindelijk stand, waardoor ze zich voor de vijfde keer in acht jaar kronen tot Champions League-winnaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Anti voetbal wint dit jaar

IronKnuckles
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Alleen dit jaar?

gstbf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij turpin wel vaker . Je stuurt die man om een boodschap en het gebeurd. Die kan een 4e klasser laten winnen van byv city of real

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helaas heeft het verkeerde team gewonnen. Dat Reaal werd de eerste helft weggespeeld maar de spitsen van Liverpool waren niet scherp genoeg. Of probeerde het te geforceerd te creëren. En dat afgekeurde doelpunt, het geluk spatte ervan

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen