Van Basten looft Real Madrid-talenten: "Ze leren van Benzema"

28 mei 2022, 22:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Liverpool was de eerste helft voetballend de beter ploeg, maar Marco van Basten weet dat je de aanvallers van Real Madrid nooit uit moet vlakken. De Koninklijken hebben drie gevaarlijke mannen voorin in de personen van Karim Benzema, Vinicius junior en bankzitter Rodrygo.

"Vinicius heeft dit seizoen echt een geweldige spurt gemaakt. Goals gemaakt, beslissingen geforceerd, heel belangrijk voor het team geweest. Bij Rodrygo zie je eigenlijk hetzelfde, die is in de afgelopen twee maanden ook meer gaan scoren. Op de een of andere manier is Ancelotti in staat om die jongens de mogelijkheid te geven om het beste uit zichzelf te halen", vertelt de oud-voetballer bij Ziggo Sport.

Dat de jonge Brazilianen dit seizoen zijn begonnen met scoren, kan volgens Van Basten met ervaring te maken hebben. "Scoren is iets dat je met de tijd beter gaan aanvoelen, je wordt rustiger als het vaker gebeurt. Als je de eerste keer op goal afkomt ben je minder rustig dan dat het voor de tiende keer gebeurt. Daarnaast leren ze van Benzema, dat is een echte topscorer. Ze zien elkaar op de training en praten, dan kopieer je elkaar. Dat is hoe je elkaar beter maakt."

Karim Benzema

Van Basten is sowieso lovend over Benzema, die de Madrilenen dit seizoen meerdere malen op sleeptouw heeft genomen. In alle knock-outronde was hij belangrijk met zijn doelpunten. "Hij moest altijd achter Ronaldo werken, maar hij is al een paar seizoenen tot enorme hoogte gestegen. Hij kan voetballen, dribbelen, schieten, is goed in de één-twee. Het lijkt mij heerlijk om mee te voetballen. Hij scoort niet alleen, hij laat ook andere spelers scoren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen