Update: Thiago kan spelen, ondanks onderbreking in warming-up

28 mei 2022, 21:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een domper voor Liverpool voor de Champions League-finale. Thiago Alcantara kan niet starten. Hij is toch niet fit genoeg gebleken, waar hij in eerste instantie wel op het wedstrijdformulier stond. Hij wordt vervangen door Naby Keita.

De Spaanse middenvelder viel afgelopen weekend uit in het duel met Wolverhampton Wanderers. Er werd gevreesd dat er een streep door de Champions League-finale ging, maar Jürgen Klopp kwam snel met een update over de middenvelder, die bezig is aan een geweldig seizoen. "Tests hebben uitgewezen dat hij nagenoeg is hersteld van letsel aan een spier. We zijn hoopvol gestemd", liet de Duitse oefenmeester weten voorafgaand aan de eindstrijd.

Tijdens de warming-up ging de middenvelder even naar de kant, maar niet veel later kwam hij terug op het veld om samen met een fysiotherapeut te trainen. Ondertussen sloot Keita aan bij de ploeg die bezig was met opwarmen voor de kraker. Dat bleek niet alleen uit voorzorg te zijn, want hij moet meteen starten bij het laatste fluitsignaal. Dat melden Marca en diverse Engelse media.

Virgil van Dijk liet zich zaterdag lovend uit in gesprek met het Algemeen Dagblad over de middenvelder, die afgelopen seizoen overkwam van Bayern München. Na een moeilijk debuutseizoen heeft hij inmiddels helemaal zijn draai gevonden. "Wat een speler is dat! Thiago is zó goed op het middenveld en zó belangrijk, tegenstanders zien dat ook en moeten erop anticiperen. En als ze dat doen, komt er meer ruimte voor onze jongens voorin", vertelde de verdediger lovend.

Update: Thiago is toch fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. De eerste warming-up werkte hij alleen af, maar hij werd uiteindelijk door de fysiotherapeut toch fit genoeg beoordeeld om 'gewoon' te starten in de finale van het Miljoenenbal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Mdruyter72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

😂Thiago staat gewoon aan de aftrap😂

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen