'Barça bereikt akkoord met Alonso; akkoord tussen clubs onzeker'

28 mei 2022, 20:23

FC Barcelona en Marcos Alonso hebben een persoonlijk akkoord bereikt over een transfer. Of de Spanjaard ook daadwerkelijk naar Camp Nou verkast is nog maar de vraag. De club wil niet veel betalen voor de vleugelverdediger, die nog een jaar vastligt bij Chelsea FC.

Barça wil niet teveel betalen, omdat hij gehaald wordt al reservespeler. Alonso wordt gezien als ideale stand-in voor Jordi Alba, die zijn beste tijd gehad heeft en steeds vaker kwakkelt met wat pijntjes. Het is de vraag of Chelsea hem zomaar wil laten gaan, aangezien hij een gewaardeerde kracht is. Alonso kwam dit seizoen tot 28 wedstrijden, maar in Londen kan hij volgend seizoen niet rekenen op een basisplaats. Ben Chilwell is namelijk de eerste keuze, maar hij stond deze voetbaljaargang aan de kant met een blessure.

Mochten Barça en Chelsea tot een akkoord komen voor de Spanjaard, dan gaat hij mogelijk samen met zijn huidige ploeggenoot Andres Christensen naar La Liga verkassen. De Deen is transfervrij en zou ook hoog op het wensenlijstje staan bij de Catalaanse club, al is de overstap nog niet officieel naar buiten gebracht. Financieel heeft de club het nog altijd moeilijk, waardoor wordt ingezet op spelers die een kortlopend contract hebben of helemaal gratis op te pikken zijn.

Nicolas Tagliafico

Afgelopen winter was Barcelona nog serieus in de markt voor Nicolas Tagliafico, maar de linksback lijkt nu een transfer naar de Spaanse club te kunnen vergeten, mocht Chelsea akkoord gaan met een vertrek van Alonso. Komen de partijen er niet uit, dan is de Argentijn wellicht weer in beeld. Hij heeft nog een eenjarig contract bij Ajax, waar hij afgelopen seizoen de tweede keuze was achter Daey Blind.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen