De opstelling van Real Madrid in de Champions League-finale

28 mei 2022, 19:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Carlo Ancelotti heeft ruim voor de aftrap van de Champions League-finale de opstelling van Real Madrid bekendgemaakt. De Italiaanse oefenmeester verrast niet met zijn basiself. David Alaba, achter wiens naam nog een klein vraagteken stond, is fit genoeg bevonden en zal om 21.00 uur aan de aftrap verschijnen.

Ancelotti beschikt in het Stade de France over een fitte selectie en kan zodoende zijn beste elf opstellen. Op doel staat Thibaut Courtois, die voor hem Dani Carvajal, Éder Militão, Alaba en Ferland Mendy ziet. Het middenveld van de Madrilenen wordt gevormd door Toni Kroos, Casemiro en Luka Modric. Voorin staan Vinícius Júnior, Karim Benzema en Federico Valverde, waarbij laatstgenoemde als hangende rechtsbuiten zal spelen.

In Parijs zullen veel ogen gericht zijn op Benzema. De Franse spits is een goede kanshebber om uitgeroepen te worden tot speler van het toernooi. Dit Champions League-seizoen was hij bij zeventien doelpunten direct betrokken. Vijftien keer scoorde hij zelf, twee keer gaf hij een assist. Met name in de knock-outfase is hij op schot: in het tweede deel van het toernooi maakte hij tien doelpunten in zes wedstrijden.

Real Madrid bereikte de finale van de Champions League door allereerst een groepsfase met Inter, FC Sheriff en Shakhtar Donetsk te overleven. In de achtste finale rekenden de Spanjaarden af met Paris Saint-Germain door een waanzinnige comeback voor eigen publiek. Het tweeluik met Chelsea in de kwartfinale had eveneens een zeer amusementswaarde, maar de dubbel met Manchester City in de halve finale was zowaar nog spectaculairder. Na een 4-3 nederlaag stevenden de Madrilenen in het Santiago Bernabéu af op een 0-1 nederlaag, maar door twee zeer late doelpunten werd een verlenging afgedwongen. Daarin trok Real Madrid aan het langste eind.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen