De Bruyne heeft weinig trek in 'onbelangrijke' Nations League-duels

2 juni 2022, 17:25

Kevin De Bruyne kijkt niet bepaald uit naar het toetje van het seizoen. Waar de dertigjarige middenvelder zijn laatste wedstrijd voor Manchester City heeft gespeeld, komt hij de komende twee weken nog een aantal keer in actie in voor de nationale ploeg van België. In het kader van de Nations League speelt hij met de Rode Duivels groepswedstrijden tegen Oranje (vrijdag 3 juni), Polen (woensdag 8 juni), Wales (zaterdag 11 juni) en Polen (dinsdag 14 juni).

De Bruyne lijkt na het lange seizoen te snakken naar vakantie. "Voor mij is de Nations League onbelangrijk", vertelt hij in een video-item van Het Laatste Nieuws. "We moeten de wedstrijden spelen, maar het zijn een soort van oefenduels. Iedereen heeft een heel zwaar seizoen gehad. We zullen op het veld staan en doen wat we moeten doen. Over de speelkalender hebben we weinig te zeggen. We kunnen praten over vakantie of rust, maar we hebben geen zeggenschap."

Naar eigen zeggen heeft De Bruyne ieder jaar iets meer dan drie weken vakantie. "Of ik vind dat er iets moet veranderen? We zijn het gewend. Mensen van buitenaf kunnen niet begrijpen hoe een speler zich na een seizoen voelt. Dat hoeft ook niet. Uiteindelijk gaat het niet veranderen, dus het heeft geen nut er iets over te zeggen. Er verandert toch niets."

De Bruyne won onlangs zijn twaalfde prijs met Manchester City. In Engelse dienst werd hij vier keer landskampioen, won hij twee keer de FA Cup, vijf keer de League Cup en twee kee de Community Shield. Met de Belgische ploeg won hij nog geen prijs, al eindigden onze zuiderburen in 2018 wel op de derde plaats op het WK in Rusland.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen