Vijf opvallende afwezigen in de selectie van het Nederlands elftal

28 mei 2022, 16:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal maakte vrijdag de 26-koppige selectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijden van volgende maand bekend. Met Bruno Martins Indi, Jerdy Schouten en Vincent Janssen kent de selectie enkele verrassingen, maar er is tegelijkertijd ook een flink aantal grote namen buiten de boot gevallen. Dit zijn de meest opvallende afwezigen.

1. Georginio Wijnaldum

Wijnaldum sluit zijn seizoen in stijl af. Hoewel hij in zijn debuutseizoen bij Paris Saint-Germain kampioen van Frankrijk is geworden, kan hij onmogelijk tevreden zijn over hoe het afgelopen jaar is verlopen. Wijnaldum is in Parijs veel minder aan spelen toegekomen dan verwacht en ontbrak om die reden al in de voorselectie van Oranje voor de komende interlandperiode. Van Gaal heeft de reserve-aanvoerder nu definitief niet opgeroepen.

2. Arnaut Danjuma

De Champions League kende dit seizoen diverse revelaties en Danjuma was daar een van. De 25-jarige aanvaller was een belangrijke spil bij het Villarreal dat vriend en vijand verraste door het tot de halve finale te schoppen. Liefst zes keer was Danjuma trefzeker in het belangrijkste Europese clubtoernooi. Van Gaal haalde de aanvaller weer bij het Nederlands elftal, maar heeft hem ditmaal niet opgeroepen. Dat heeft echter niets met zijn prestaties te maken. Danjuma kampt namelijk met een spierblessure.

3. Rick Karsdorp

Tot zijn eigen verbazing werd Karsdorp door Van Gaal opgenomen in de voorselectie. De rechtervleugelverdediger behield vervolgens zijn basisplaats bij AS Roma en won met de Italiaanse club de Conference League ten koste van Feyenoord, maar hoeft zich maandag niet in Zeist te melden. Van Gaal geeft namelijk de voorkeur aan andere spelers die op de positie van Karsdorp uit de voeten kunnen: Hans Hateboer, Jordan Teze, Denzel Dumfries en Jurriën Timber.

4. Luuk de Jong

Wel Vincent Janssen, maar geen De Jong. Een opmerkelijke keuze van Van Gaal, die een spits die nauwelijks doelpunten maakt in Mexico de voorkeur geeft boven een speler die de afgelopen maanden op handen werd gedragen door de supporters van FC Barcelona. De Jong maakte de afgelopen maanden belangrijke doelpunten voor zijn tijdelijke werkgever, maar voor Van Gaal was dat niet genoeg om hem op te nemen in zijn selectie voor de duels met België, Wales en Polen.

5. Ryan Gravenberch

Gravenberch kan zich volledig richten op zijn avontuur in Duitsland. De middenvelder die op het punt staat Ajax te verruilen voor Bayern München is namelijk niet geselecteerd door Van Gaal. Heeft dat te maken met zijn transferperikelen, krijgen andere middenvelders simpelweg de voorkeur of heeft hij nog steeds last van zijn blessure? In maart werd Gravenberch na een mindere periode al een keer genegeerd door Van Gaal. Gravenberch ontbreekt overigens ook in de selectie van Jong Oranje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Voetbaldier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geen Luuk de Jong en wel Vincent Janssen is natuurlijk schandalig. En waarom wel Bruno Martins Indi en niet bijvoorbeeld Sven Botman?

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vincent is dan straks klaar met die bruiloft, maar de huwelijksreis dan? Kan hij überhaupt spelen?

TZuiden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Soms vraag ik me echt af welke 15-jarige stagiare deze stukjes schrijven. Fout Nederlands taalgebruik, spellingsfouten etc. etc.

robb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Stagiaire is met iai

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen