'Man United en Ten Hag laten oog vallen op sterspeler Chelsea'

28 mei 2022, 12:58   Bijgewerkt: 28 mei 2022, 13:08

Manchester United heeft in de zoektocht naar versterkingen voor de selectie van trainer Erik ten Hag zijn oog laten vallen op

€4.8M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/n-golo-kante">N'Golo Kanté, zo meldt het gerenommeerde The Guardian. De Engelse topclub is benieuwd of Chelsea bereid is de 31-jarige Franse middenvelder te verkopen. Kanté beschikt op Stamford Bridge over een contract dat nog één jaar doorloopt.

Hoewel Kanté het afgelopen seizoen beneden verwachting presteerde en al jaren met de nodige fysieke problemen kamp, is de kans klein dat Manchester United erin slaagt hem van Chelsea over te nemen. Thomas Tuchel heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij de dolgraag samenwerkt met de ervaren middenvelder. "Hij is onze absolute sleutelspeler, maar sleutelspelers moeten op het veld staan", zei de Duitse manager deze week. "Hij speelt slechts veertig procent van de wedstrijden, dus het is misschien een klein wonder dat we op de derde plaats zijn geëindigd. Hij is onze Mohamed Salah, onze Virgil van Dijk, onze Kevin De Bruyne, onze Neymar, onze Kylian Mbappé. Hij is de speler die het verschil maakt."

Omdat het contract van Kanté volgend jaar zomer afloopt, staat Chelsea er mogelijk niet helemaal onwelwillend tegenover hem te verkopen aan Manchester United. Mits de competitiegenoot het juiste bedrag op tafel legt, natuurlijk. The Guardian rept geen woord over de mogelijke transfersom die de nieuwe club van Ten Hag zou willen betalen voor Kanté. Volgens FootballTransfers vertegenwoordigt Kanté, ondanks dat zijn verbintenis nog maar één jaar doorloopt, een transferwaarde tussen de 22 en 36 miljoen euro.

Frenkie de Jong

Kanté is zeker niet de eerste grote naam die in verband wordt gebracht met een transfer naar Manchester United. In Engeland en Spanje schrijft men veelvuldig over de interesse van de Engelse grootmacht in Frenkie de Jong. De 25-jarige middenvelder beschikt bij FC Barcelona over een doorlopend contract, maar de noodlijdende Catalanen zouden bereid zijn de Oranje-international van de hand te doen. Ook Declan Rice van West Ham United zou op het verlanglijstje van Manchester United staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen