UEFA stelt maatregelen in voor Wit-Rusland, duel Leeuwinnen blijft

27 mei 2022, 23:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De UEFA gaat in de komende lotingen rekening houden met de oorlog in Rusland. De Europese voetbalbond heeft besloten om Wit-Rusland, een land dat sympathiseert met het land van Vladimir Poetin, niet aan Oekraïne te koppelen de komende tijd. Rusland staat door het verkondigen van de oorlog uiteraard volledig buitenspel.

Dat heeft de UEFA vrijdag bekend gemaakt. Oekraïne en Wit-Rusland, dat wordt gezien als een bondgenoot van Rusland, kunnen elkaar niet loten bij de landenteams, maar ook de clubteams uit beide landen worden niet aan elkaar gekoppeld bij de aanstaande lotingen. De maatregel is per direct ingevoerd en blijft ook tot nader order duren. 

Tevens heeft de UEFA besloten dat er voorlopig door andere landen niet gevoetbald hoeft te worden in Belarus. De wedstrijden worden echter niet op terrein in dat land gespeeld, maar elders. De supporters van de clubs uit Wit-Rusland hoeven echter geen reis te maken naar waar de wedstrijd wel gespeeld wordt: fans zijn er bij hen namelijk niet welkom.

Lees ook: KNVB vreest mislopen WK met Oranjevrouwen en trekt boycot in

Leeuwinnen tegen Wit-Rusland

Het bericht is de bevestiging van wat al bleek uit het besluit dat de KNVB recent nam. De Nederlandse Leeuwinnen wilden eerst helemaal niet in actie komen tegen Wit-Rusland vanwege de oorlog, maar dat besluit werd later herzien toen duidelijk werd dat de Wit-Russen niet uitgesloten werden door de UEFA. De KNVB liet weten dat er alsnog gespeeld kon worden en dat gebeurt op 28 juni 2022. Toen dat bericht naar buiten kwam, leek al duidelijk te worden dat Wit-Rusland niet zoals Rusland helemaal verbannen zou worden en is vrijdag bevestigd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen