Van Dijk haalt zorgen weg: "Klaar voor finale en ook nog Oranje"

Van Dijk haalt zorgen weg: "Klaar voor finale en ook nog Oranje"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 mei 2022 – Virgil van Dijk is zaterdagavond fit voor de Champions League-finale tegen Real Madrid. De verdediger van Liverpool had anderhalve week geleden plots last van zijn knie, maar de Nederlander heeft het gevoel helemaal klaar te zijn voor de eindstrijd in het miljardenbal. "Ik voel me weer helemaal klaar voor het laatste stukje van het seizoen, met straks in juni ook nog Oranje."

Dat vertelt hij tegenover het Algemeen Dagblad. "Mijn lichaam trapte inderdaad op de rem. Dat was voor het eerst, en dat is niet gek na zoveel wedstrijden. Ik ben er anderhalve week uit geweest en ik merk dat dat goed is geweest", geeft Van Dijk tekst en uitleg over zijn korte afwezigheid. Zaterdagavond in Parijs zit hij weer gewoon bij de selectie en staat hij normaliter ook op het veld.

"Dat is hier sta, voelt als de beloning voor het geduld dat ik heb gehad met revalideren", vervolgt Big Virg over de zware blessure, die hij eerder opliep en van herstelde. "Een jaar geleden om deze tijd had ik net het EK afgezegd. Hoezeer ik daar ook van baalde, het was de juiste beslissing. Ik profiteer er nu van dat vorig jaar om deze tijd al mijn voorbereiding op het seizoen begon."

Lees ook: Klopp haalt PSV'er Götze aan in aanloop naar Champions League-finale

Ontspannen Champions League-finale
Van Dijk blikt ook vooruit op de ontmoeting met Real Madrid, waarvoor de verdediger nog geen spanning voelt. "Ik weet nog goed, de eerste keer in 2018 in Kiev, toen was alles nieuw en spannend, ook de aanloop ernaartoe. Bij de tweede finale een jaar later liep het een stuk beter, ook wat mezelf betreft. Nu gaat alles al een week relaxed; we hebben allemaal ervaring hoe het is om de finale te verliezen. (…) Het wordt heel zwaar, Real Madrid is denk ik hét Champions League-team van de laatste tien jaar. Maar tegelijkertijd zijn wij óók best wel goed."

Reacties

gerelateerd