Klopp haalt PSV'er Götze aan in aanloop naar Champions League-finale

27 mei 2022, 20:08

Jürgen Klopp heeft Mario Götze aangehaald tijdens de persconferentie in aanloop naar de Champions League-finale zaterdagavond. De Duitse middenvelder stond in 2013 voor een overstap naar Bayern München, ook voorafgaand aan de eindstrijd in het miljardenbal. Ditmaal zou Sadio Mané voor een overgang staan naar Der Rekordmeister.

"Altijd Bayern München weer", glimlachte Klopp als een boer met kiespijn desgevraagd over de geruchten rondom Mané. De aanvaller van Liverpool wordt volop genoemd bij Bayern München, iets dat Götze als speler van Borussia Dortmund met Jürgen Klopp aan het roer overkwam in 2013. "Dit is niet de eerste keer dat zo'n gerucht de ronde doet voor een beslissende finale. Maar Mané is volledig gefocust op de Champions League-finale."

Verder werd de Duitser ook gevraagd naar wie in zijn ogen de favoriet is voor de eindstrijd: Real Madrid. "Want zij hebben meer ervaring", was het argument van Klopp, die tevens met goed blessurenieuws kwam. "Fabinho heeft de hele week getraind en Thiago sloot donderdag weer aan. Met hen is alles goed", benadrukte de manager, die dan ook over een fitte selectie kan beschikken. Virgil van Dijk en Mohamed Salah zijn namelijk eveneens van de partij.

Lees ook'Sadio Mané wil na Champions League-finale naar Bundesliga'

Ook ging het nog over de plek waar de Champions League-finale gespeeld wordt: Parijs in plaats van Sint-Petersburg, wat alles te maken heeft met de oorlog in Oekraïne. "Er zijn wel duizend redenen te bedenken waarom ik blij moet zijn dat de finale in Parijs gespeeld wordt", stelt Klopp, na een tijdje te hebben nagedacht over de vraag. "We spelen deze wedstrijd voor de mensen in Oekraïne, honderd procent."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen