Compleet uitgelopen Martins Indi over Oranje en Van Gaal: "Goede klik"

Compleet uitgelopen Martins Indi over Oranje en Van Gaal: "Goede klik"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 mei 2022 – Bruno Martins Indi werd er donderdagavond tegen Vitesse in de play-offs compleet uitgelopen door Vitesse-aanvaller Loïs Openda, maar kreeg een dag later toch een ietwat verrassende uitnodiging van bondscoach Louis van Gaal voor het Nederlands elftal. Zelf had de verdediger van AZ die oproep overigens zeker nog niet uit zijn hoofd gezet.

Martins Indi, die op het WK 2014 onder Van Gaan furore maakte in Oranje in Brazilië, hield sindsdien altijd contact met de huidige bondscoach. Ook over zijn stap naar AZ. "Hij was positief over AZ. We hadden destijds bij Oranje een goede klik en dat is altijd zo gebleven. Het is sowieso heel leerzaam om met Van Gaal over voetbal te praten", legt BMI uit tegenover Voetbal International.

Dus toen de coach werd aangesteld als opvolger van Frank de Boer, werd de kans op een oproep zeker groter voor de achterhoedespeler. "Ik ben nu een completere speler dan toen ik in Oranje speelde. Ook ik ben blijven groeien. Iedereen doet dat op zijn eigen manier, op zijn eigen pad. En ik ben ervan overtuigd dat die weg me nog naar mooie dingen gaat leiden", reageert Martins Indi.

Lees ookVan Gaal legt opvallende keuzes uit: "Iedereen blijft in beeld"

Dat de 34-voudig international van Oranje donderdag er nog compleet uitgelopen werd door Openda (zie onder), die hij tegen België in de komende interlandperiode opnieuw kan treffen met Nederland, was voor zijn trainer Pascal Jansen geen ramp. "Ik denk dat er wel meer verdedigers zijn die hun handen vol hebben aan Openda", reageerde de oefenmeester desgevraagd tegenover het weekblad over onderstaande actie.

Reacties

gerelateerd