Wie durft het trainerskerkhof van NAC Breda aan? De Graaf moet wijken

Wie durft het trainerskerkhof van NAC Breda aan? De Graaf moet wijken

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 mei 2022 – NAC Breda gaat op zoek naar een nieuwe trainer voor het komende seizoen. De eerstedivisionist heeft het aflopende contract van trainer Edwin de Graaf niet verlengd en gaat op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke. De Graaf, die afgelopen seizoen ook kampte met een ernstige ziekte, was de opvolger van Maurice Steijn.

'Gezien de sportieve prestaties en de ontwikkeling van de spelersgroep van afgelopen seizoen heeft de club de keuze gemaakt om het aflopende contract van Edwin de Graaf niet te verlengen', staat te lezen in het persbericht van de club, die zich wel plaatste voor de play-offs, maar daarin in de eerste ronde meteen verloor van ADO Den Haag.

De Graaf kampte afgelopen seizoen met een tumor, waarvan hij recentelijk schoon werd verklaard. Daardoor moest de coach ook een tijdje wijken uit zijn functie. Nu het seizoen ten einde is, heeft de club dus bepaald niet door te gaan met de oefenmeester, die afgelopen seizoen zijn cursus coach betaald voetbal afrondde en dus elders ook als hoofdcoach aan het werk mag.

Lees ook: Prachtig nieuws uit Breda: NAC-trainer De Graaf schoon verklaard

Trainerskerkhof NAC Breda
NAC Breda is de laatste jaren een waar trainerskerkhof. In de laatste jaren vertrokken Steijn, Peter Hyballa, Ruud Brood, Mitchell van der Gaag, Marinus Dijkhuizen en Robert Maaskant om verschillende redenen allemaal voortijdig. De laatste die een seizoen wel volmaakte, was Stijn Vreven. De coach die instapt in Breda staat een zwaar seizoen te wachten, aangezien de Eerste Divisie met onder meer Heracles Almelo, Willem II en PEC Zwolle volgend seizoen ijzersterk is. 

Reacties

gerelateerd