Feyenoord neemt afstand van 'walgelijke' spandoeken in Tirana

Feyenoord neemt afstand van 'walgelijke' spandoeken in Tirana

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 mei 2022 – Feyenoord heeft vol afschuw gereageerd op sommige spandoeken die in Tirana opgehangen zijn rond de Conference League-finale tegen AS Roma. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb werd daarop met de dood bedreigd en ook was er een doek waarop Adolf Hitler verheerlijkt werd. De Rotterdammers kondigen maatregelen aan.

Tegenover RTL Nieuws noemt een woordvoerder van Feyenoord de acties van een gedeelte van de fans 'walgelijk'. "Met Feyenoord en wie wij zijn heeft dit helemaal niets te maken. Je vraagt je echt af wat zij die er als altijd weer laf, want onherkenbaar, mee op de foto gaan bezielt", wordt er desgevraagd gereageerd op de treurige uitingen, die op social media rondgingen.

In het bericht neemt Feyenoord nogmaals afstand van elke vorm van dreiging en intimidatie. Daarom gaat de club ook actie ondernemen. "Op zeer korte termijn zal de club contact zoeken met zowel de politie als de gemeente om te bezien hoe we, mogelijk met nog andere partijen, hier samen ten strijde kunnen trekken", laat een woordvoerder weten. Omdat een eventuele huldiging niet op de Coolsingel gehouden kon worden, moest Aboutaleb het mogelijk ontgelden.

Lees ook: Feyenoord overspoelt 'Team van het Jaar' in Conference League

De Rotterdammers vinden de uitingen bijzonder triest, terwijl de politie in Rotterdam al een onderzoek heeft gedaan naar de Rotterdamse Jongeren Kern (RJK). "Met Feyenoord en wie wij zijn heeft dit helemaal niets te maken", benadrukt de woordvoerder. Mogelijk wacht er ook nog een straf voor de club vanwege het gedrag van de fans in het stadion in Tirana, want er werd vlak voor de afstrap vuurwerk op het veld gegooid. 

Reacties

gerelateerd