FC Utrecht doet zaken en pikt 'keeper met potentie' op bij Ajax

FC Utrecht doet zaken en pikt 'keeper met potentie' op bij Ajax

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

27 mei 2022 – FC Utrecht heeft zich weten te versterken met Calvin Raatsie. De talentvolle doelman komt transfervrij over van Ajax, waar hij bij de beloften speelde. In Stadion Galgenwaard tekende de sluitpost een contract voor drie seizoenen. Hij hoopt op veel speeltijd bij zijn nieuwe werkgever.

Raatsie kwam al op jonge leeftijd in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Dit seizoen stond hij regelmatig onder de lat bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. De kansen bij het eerste elftal waren echter beperkt en dus kiest hij voor een nieuw avontuur. Raatsie is al jarenlang jeugdinternational, maar zit momenteel niet bij de selectie van Jong Oranje.

"Calvin is een keeper met potentie. Hij heeft goede reflexen, is goed in één-tegen-één situaties en kan goed meevoetballen. In de jeugd heeft hij altijd op Nederlands topniveau gekeept, en bovendien heeft hij internationale ervaring opgedaan in diverse vertegenwoordigende jeugdelftallen en in de UEFA Youth League. We zijn blij dat we hem kunnen toevoegen aan onze A-selectiekeepers", aldus technisch directeur Jordy Zuidam.

Het is de bedoeling dat Raatsie op het trainingsveld bij het eerste gaat verschijnen. Daar krijgt hij gezelfschap van Fabian de Keijzer en Eric Oelschlägel, die momenteel al onder contract staat in De Domstad. Raatsie (20) mag gezien zijn leeftijd ook nog in Jong Utrecht spelen en kan in de Keuken Kampioen Divisie dus sowieso minuten gaan maken.

Reacties

gerelateerd