Van Gaal legt opvallende keuzes uit: "Iedereen blijft in beeld"

27 mei 2022, 13:33

Louis van Gaal heeft een eerste reactie gegeven op de definitieve selectie van Oranje. De bondscoach toverde Jerdy Schouten en Bruno Martins Indi verrassend uit de hoge hoed. Ook Vincent Janssen behoort tot de groep, maar hij sluit vanwege zijn bruiloft later aan.

"Iedereen weet dat alles al in het teken staat van het komende WK", laat Van Gaal weten in een reactie op de website van de KNVB. "Er is straks weinig tijd om ons voor te bereiden, dus moeten we de beschikbare tijd maximaal benutten. Alleen deze periode en in september hebben we nog de kans nieuwe spelers aan het werk te zien. Daarom kies ik nu voor Bruno Martins Indi, Jerdy Schouten en Vincent Janssen."

Van Gaal maakt er geen geheim van dat hij graag dingen uit wil proberen met het oog op het WK. Het is voor de bondscoach fijn om dus wat nieuwe gezichten te zien. "Dat zijn interessante spelers die ik graag van dichtbij wil meemaken tijdens een trainingskamp, hoewel ik sommigen natuurlijk al ken. Ik wil wel benadrukken dat iedereen bij ons in beeld blijft, ook de spelers die nu geen uitnodiging hebben gekregen."

Lees ook: Van Gaal roept verrassende debutant op

Oranje speelt volgende maand vier duels in groep A4 van de Nations League. In de strijd om dat toernooi worden wedstrijden afgewerkt tegen België (vrijdag 3 juni), Wales (woensdag 8 juni), Polen (zaterdag 11 juni) en nogmaals Wales (dinsdag 14 juni). Alle wedstrijden beginnen om 20.45 uur. Aanstaande maandag volgt in Zeist nog een uitgebreid persmoment. Daar zal Van Gaal zijn keuzes verder toelichten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen