Twente krijgt nul op rekest; Vlap keert terug naar Anderlecht

27 mei 2022, 13:01

FC Twente is er niet in geslaagd om Michel Vlap langer in Enschede te houden. De nummer vier van de Eredivisie wilde de middenvelder graag nog een keer huren van RSC Anderlecht. Daar heeft de Belgische topclub echter geen behoefte aan. Vlap keert dus terug naar Brussel.

Vlap streek vorige zomer neer bij Twente, dat hem voor een seizoen wist te huren van Anderlecht. In De Grolsch Veste was de geboren Fries een belangrijke schakel tijdens het succesvolle jaar van Twente. Vlap scoorde vijf keer en fungeerde tweemaal als aangever. Twente besloot het seizoen op de vierde plek en gaat dus de voorronde van de Conference League in.

Twente wilde Vlap graag nog een jaar huren, maar dat gaat dus niet door. 'Zijn werkgever Anderlecht wil hem niet nog een jaar verhuren aan ons. Aangezien een definitieve overname financieel niet haalbaar is, moeten we afscheid nemen. Uiteraard danken we Michel voor zijn inzet dit seizoen en wensen we hem veel succes in zijn verdere carrière', aldus algemeen directeur Paul van der Kraan op de clubwebsite.

Vlap (24) maakte in de zomer van 2019 de stap van sc Heerenveen naar Anderlecht. In de Jupiler Pro League bleek een echte doorbraak er vooralsnog niet in te zitten voor de aanvallend ingestelde middenvelder. Anderlecht stalde hem eerder al een tijdje bij Arminia Bielefeld. De voormalig jeugdinternational ligt nog tot medio 2024 vast in het Lotto Park.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen