Van Gaal roept verrassende debutant op, zes spelers afgevallen

27 mei 2022, 12:37   Bijgewerkt: 27 mei 2022, 12:59

Louis van Gaal heeft Jerdy Schouten voor de eerste keer opgenomen in de definitieve selectie van Oranje. De middenvelder van Bologna zat niet bij de voorselectie, maar mag zich maandag alsnog melden in Zeist. Ook Bruno Martins Indi is verrassend genoeg van de partij.

Terwijl het voor Schouten dus de eerste keer bij Oranje wordt, keert Martins Indi op zijn beurt terug bij de selectie. De verdediger van AZ heeft al 34 interlands achter zijn naam staan, maar kwam de afgelopen jaren niet in de plannen bij Oranje voor. Hij speelde vijf jaar geleden zijn laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal en mag nu hopen op meer interlands.

Dat geldt niet voor Jordy Clasie, Arnaut Danjuma Groeneveld, Luuk de Jong, Rick Karsdorp, Marten de Roon en Owen Wijndal. Zij werden door Van Gaal wel opgenomen in de voorselectie, maar ontbreken bij de groep die zich aanstaande maandag in Zeist meldt. Vincent Janssen is wel van de partij, maar sluit vanwege zijn eigen bruiloft later aan bij de selectie van Van Gaal.

Oranje speelt volgende maand vier duels in groep A4 van de Nations League. In de strijd om dat toernooi worden wedstrijden afgewerkt tegen België (vrijdag 3 juni), Wales (woensdag 8 juni), Polen (zaterdag 11 juni) en nogmaals Wales (dinsdag 14 juni). Alle wedstrijden beginnen om 20.45 uur. Maandag zal Van Gaal tijdens een persconferentie uitleggen geven bij zijn selectie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen