Erik ten Hag en Vitesse strijden om megatalent uit Championship

27 mei 2022, 08:39

Erik ten Hag hoopt komende zomer Malcolm Ebiowei toe te voegen aan zijn selectie, maar de concurrentie is fors. Ook Crystal Palace is in de markt voor de rappe aanvaller met Nigeriaanse roots, die een Nederlands en Engels paspoort heeft. Zijn naam is eveneens gevallen in Arnhem.

Dat meldt Fabrizio Romano. Malcolm Ebiowei vertegenwoordigde tot zijn vijftiende diverse jeugdelftallen van Nederland, maar maakte daarna de switch naar de Engelse voetbalbond. De spits wordt bij Vitesse gezien als toekomstige parel, maar ook Ten Hag is dus in de markt. AS Monaco hoopt de aanvaller eveneens tot een overstap te verleiden.

Volgens Romano hoopt het Manchester United van Ten Hag te profiteren van de nieuwe assistent-coach Steve McClaren, die momenteel samenwerkt met Ebiowei bij Derby County. Het kan een rol gaan spelen, maar de multifunctionele aanvaller heeft nog geen beslissing genomen over zijn toekomst. Ebiowei speelde in het verleden voor de jeugd van Arsenal en Rangers.

Dit seizoen kwam Ebiowei zestien wedstrijden in actie in de Championship. Daarin was hij goed voor één goal en twee assists. De laatste maanden was de spits basisspeler.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen