'Einde soap: Dembélé hakt definitief knoop over toekomst door'

26 mei 2022, 14:22   Bijgewerkt: 26 mei 2022, 15:23

Ousmane Dembélé gaat zijn aflopende contract bij FC Barcelona definitief niet verlengen, zo weet AS donderdag te melden. De 25-jarige aanvaller zou zijn trainers inmiddels op de hoogte hebben gebracht van zijn beslissing. Zijn nieuwe bestemming is nog onbekend. Paris Saint-Germain wordt het volgens Le Parisien in elk geval niet.

De soap rond Dembélé heeft vele hoofdstukken gekend. Barcelona en Dembélé zaten vaak met elkaar om tafel om een verlenging van de samenwerking te bespreken, maar iedere aanbieding werd van tafel geveegd door de aanvaller. Barça was de situatie in januari zo zat dat Dembélé in de etalage werd gezet. Zo hoopten de Catalanen nog wat aan hem verdienen. Er was volop interesse van topclubs, maar tot een transfer kwam het niet.

Een roemloze aftocht dreigde voor Dembélé, maar Xavi maakte de afgelopen maanden 'gewoon' gebruik van hem. De aanvaller leefde op onder de voormalig middenvelder, waarna op zijn aandringen de gesprekken met Barcelona werden heropgestart. Maar ook deze onderhandelingen sorteerden niet het gewenste effect. Een laatste aanbieding van Barcelona werd onlangs door het management van Dembélé afgewezen.

Dus loopt Dembélé, die Barcelona ooit zo'n 135 miljoen euro kostte, gratis de deur uit. In Spanje wordt beweerd dat PSG waarschijnlijk zijn nieuwe club wordt, maar in Frankrijk denkt men daar anders over. Le Parisien beweert dat de poorten van het Parc des Princes voor hem gesloten zijn en blijven. Dembélé voldoet niet aan het profiel door Luis Campos, die binnenkort wordt aangesteld als nieuwe technisch directeur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen