Mourinho laat tranen vrije loop en deelt Feyenoord compliment uit

26 mei 2022, 10:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

José Mourinho heeft het in een interview na afloop van de Conference League-finale tussen Feyenoord en AS Roma niet droog gehouden. De emoties schoten alle kanten op bij de 59-jarige oefenmeester toen hij Sky Sport Italia te woord stond.

"Er gaat nu zo veel in mij om, zo veel dingen tegelijk", begon Mourinho. "Ik ben nu elf maanden trainer van Roma. Vanaf het moment dat ik hier aankwam, realiseerde ik me dat de club hierop wachtte. Ik heb de jongens onlangs in de kleedkamer verteld dat we hebben gedaan wat we moesten doen. We hebben het hele seizoen geweldig werk geleverd."

Door een doelpunt van Nicolò Zaniolo trok Roma aan het langste eind tegen Feyenoord. "We moesten geschiedenis schrijven en dat hebben we gedaan. We wisten vanaf het eerste moment dat de Conference League een toernooi was dat we zouden kunnen winnen, maar de concurrentie werd heviger toen de clubs uit de Europa League instroomden. We hadden in de Serie A wat meer punten kunnen veroveren, maar we hebben zó veel energie in deze competitie gestopt."

Complimenten voor Feyenoord

Mourinho erkent dat Roma het behoorlijk lastig had met Feyenoord. Met name na rust stonden de Italianen onder druk. "We werden in de tweede helft gedwongen om op een andere manier te spelen. Ik wil Feyenoord feliciteren. Ze hebben dit seizoen vijftig wedstrijden gespeeld en hebben het vanaf de eerste wedstrijd goed gedaan. Met name in de halve finale waren ze uitstekend. Ze hebben het toernooi een gezicht gegeven."

Mourinho blijft

Hoewel Mourinho de laatste tijd is gelinkt aan een overstap naar onder meer Newcastle United en Paris Saint-Germain, zal hij ook volgend seizoen voor de groep staan in Rome. "Ik blijf, daar zijn geen twijfels over. Zelfs als er geruchten opduiken, wil ik alleen bij Roma blijven."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen