Deze bonus is Feyenoord misgelopen door verlies in finale

26 mei 2022, 09:53   Bijgewerkt: 26 mei 2022, 12:15

De lange Europese campagne heeft Feyenoord financieel geen windeieren gelegd. Toch had de kassa nog wat harder kunnen rinkelen. De Rotterdammers zijn door het verliezen van de finale tegen AS Roma namelijk een forse bonus misgelopen.

Het Europese seizoen van Feyenoord begon vorig jaar juli, met een dubbel tegen FC Drita in het voorportaal van de Conference League. De Rotterdammers speelden in totaal negentien Europese wedstrijden, waarmee het (exclusief de recette) ruim dertien miljoen euro verdiende.

Feyenoord had nog eens twee miljoen euro kunnen bijschrijven als het de finale in Tirana had gewonnen. De winnaarsbonus gaat naar Roma, de enige club die dit seizoen in de Conference League meer verdiende dan de Rotterdammers.

Boetes

Waar Feyenoord in de Conference League de nodig miljoenen verdiende, heeft de club ook een flink bedrag moeten overmaken aan de UEFA. De Rotterdammers kregen voor onder meer het afsteken van vuurwerk zo'n half miljoen euro aan boetes. Waarschijnlijk kan Feyenoord een nieuwe boete verwachten, want ook in de finale staken supporters vuurwerk af.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen