Dessers zag verschil tussen Feyenoord en AS Roma: "Meedogenloos"

25 mei 2022, 23:29

Feyenoord-spits Cyriel Dessers was eerlijk en realistisch woensdagavond na de verloren Conference League-finale tegen AS Roma. De Belg zag dat de Rotterdammers goed waren, maar dat slechts één fout het verschil maakte in Tirana. Toch zag hij nog een ander verschil tussen beide ploegen: de verdedigende meedogenloosheid.

"Misschien is dat net het tikkeltje verschil tussen AS Roma en Feyenoord", zei Dessers over het fysieke aanpakken dat de spelers van de Romeinen deden gedurende de wedstrijd. "Zij zijn meedogenloos. Zelfs als de bal niet in de buurt is, krijg je ellebogen. Krabben, trekken, alles is veroorloofd", merkte de aanvaller, die zich zonder te scoren wel tot topscorer van de Conference League.

Toch baalde Dessers logischerwijs enorm, want dat ene foutje heeft Feyenoord genekt. "Negentien wedstrijden lang deden we alles goed en hier in de finale wordt één foutje gelijk afgestraft", baalde Dessers, die het naar eigen zeggen heel lastig had tegen de vijf achterop van AS Roma. "Ze zijn zo sterk, we hebben net niet geprofiteerd van de ruimtes achter de verdediging."

Lees ookPijnlijk voor Feyenoord én Ajax: record Mourinho na zege

Dat had ook te maken met Chris Smalling, die de rechte passes goed dicht liep. "Daarmee haalde hij de ruimte eruit. Maar als het wel lukte, was het ook meteen gevaarlijk. Maar AS Roma was goed voorbereid", merkte Dessers. "Maar op dat ene momentje na, hebben we het bijna perfect gedaan. We kunnen elkaar weinig verwijten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen