Pijnlijk voor Feyenoord én Ajax: record Mourinho na zege

25 mei 2022, 23:13

De overwinning van AS Roma op Feyenoord in de finale van de Conference League woensdagavond heeft José Mourinho een record opgeleverd. De Portugese coach is namelijk de eerste manager die alle drie de grote Europese finales heeft gewonnen. Het leek erop dat de oefenmeester dat maar al te goed wist na het laatste fluitsignaal in Tirana.

Mourinho won in totaal vijf eretitels in Europa: de Champions League (met Internazionale en FC Porto), de Europa League én UEFA Cup (met Manchester United) en sinds woensdagavond dus ook de gloednieuwe Conference League. Extra pijnlijk voor de Nederlanders is dat Mourinho alle Europese finales die hij speelde met zijn ploegen ook won, van Ajax (in 2017) en Feyenoord.

In totaal pakte Mourinho sowieso een hoop prijzen als coach, met landstitels in Engeland, Portugal, Italië en Spanje. Anders dan Carlo Ancelotti, die in de vijf grote landen het landskampioenschap pakte en dat dus ook in Duitsland deed, lukte Mourinho dat alleen nog niet in Duitsland. In dat land werkte Mourinho overigens ook nog niet.

Lees ookFeyenoord verliest in een 'typische José Mourinho-finale'

Feyenoord ging met 1-0 onderuit in de eindstrijd tegen AS Roma. Een doelpunt van Nicolò Zaniolo deed de Rotterdammers, die tweemaal het aluminium raakten na de pauze, uiteindelijk de das om in Tirana. Het is de eerste Europese prijs voor AS Roma ooit: uitgerekend met Mourinho aan het roer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen