Finale Vitesse-AZ op losse schroeven: scheuren in tribune

25 mei 2022, 21:33

De kans bestaat dat de finale van de play-offs tussen Vitesse en AZ moet worden uitgesteld of op een andere locatie moet worden gespeeld. Stadioneigenaar Nedstede meldt woensdagavond aan De Gelderlander dat er scheurtjes zijn ontdekt in de Zuid-Tribune in de Gelredome.

Het stelt de gemeente voor een groot dilemma: er wordt getwijfeld of de eerste finale van de play-offs in strijd om Europees voetbal door kan gaan. Pikant is dat de tribune volledig uitverkocht is voor de wedstrijd tegen de Alkmaarders: Vitesse heeft 6500 kaartjes verkocht voor de wedstrijd. Zij lijken de wedstrijd dus sowieso aan zich voorbij moeten laten gaan.

Nedstede wil zo snel mogelijk de tribune repareren, zodat er weer supporters verwelkomd kunnen worden. Dit seizoen stortte een deel van het uitvak van NEC in, waarin Vitesse-supporters de overwinning in de derby aan het vieren waren. Daarbij vielen geen slachtoffers, maar in stadion De Goffert waren enkele weken geen supporters welkom.

Vitesse verschalkte FC Utrecht in de halve finale van de play-offs en behaalde zodoende de eindstrijd. AZ was in een tweeluik te sterk voor SC Heerenveen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen