Karsdorp start bij Roma, Mourinho maakt opmerkelijke keuze

25 mei 2022, 19:52

AS Roma begint met Rick Karsdorp in de basis tegen Feyenoord. De voormalig speler van de Rotterdammers hoopt zijn oude club de Conference League-beker uit hanen te houden. AS Roma start met een vijfmansdefensie en speelt slechts met één spits: Tammy Abraham.

Leonardo Spinazzola moet genoegen nemen met een plek op de reservebank. De Italiaanse linksback, die afgelopen seizoen tijdens het EK nog veel indruk maakte, is gepasseerd. De verdediger is hersteld van zijn blessure, maar José Mourinho kiest links in de achterhoede voor Nicola Zalewski. Hij was de laatste weken al de vervanger van Spinazzola.

Lees ook: Dit is de opstelling van Feyenoord

Henrikh Mkhitaryan krijgt wél een basisplaats bij Roma. De Armeense aanvaller stond de laatste weken aan de kant met een blessure, maar heeft de race tegen de klok gewonnen. Hij moet topscorer Tammy Abraham van aanvoer gaan voorzien. De ervaren spelmaker was de afgelopen weken uitgeschakeld met een blessure, maar blijkt op tijd hersteld te zijn.

Voor Karsdorp betekent het een weerzien met zijn oude club, waar hij dertien jaar speelde. Na het winnen van de landstitel verkaste Karsdorp in 2017 naar AS Roma. Sinds vorig seizoen is de rechtsachter vaste waarde bij de Italiaanse subtopper.

Opstelling AS Roma: Patricio; Mancini, Smalling, Ibañez; Karsdorp, Mkhitaryan, Cristante, Zalewski; Zaniolo, Pellegrini; Abraham

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen