Met deze elf namen gaat Feyenoord op jacht naar de eindzege

25 mei 2022, 19:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het lag de afgelopen dagen al in de lijn der verwachting, maar nu is het hoge woord er ook echt uit: Justin Bijlow heeft een basisplaats bij Feyenoord in de finale van de UEFA Conference League tegen AS Roma. Wie dat een paar weken geleden had gezegd, was waarschijnlijk voor gek verklaard. Men ging er immers vanuit dat Bijlow zich moest richten op een rentree in het nieuwe seizoen. Maar hij begint om 21.00 uur dus 'gewoon' aan de aftrap van de eerste Europese finale voor Feyenoord sinds 2002.

Bijlow kwam begin maart voor het laatst in actie voor Feyenoord. Een voetblessure hield de doelman de voorbije maanden aan de kant. Het leek er in eerste instantie nadrukkelijk op dat hij dit seizoen niet meer onder de lat zou komen te staan en zich moest gaan richten op het volgende seizoen, maar daar is dus niets van waar. De doelman ging vorige week met Feyenoord mee op trainingskamp naar Portugal. De hoop onder de Feyenoord-aanhang dat Bijlow alsnog zou kunnen keepen tegen AS Roma groeide met de dag. De afgelopen maanden stond Ofir Marciano onder de lat bij de Rotterdammers, maar hij slaagde er niet in om een omstreden indruk te maken. 

In de finale van de Conference League is het dus weer 'ouderwets' aan Bijlow om de 'nul' te houden. Hij wordt achterin gesteund door Lutsharel Geertruida, Gernot Trauner, Marcos Senesi en Tyrell Malacia. Achter de naam van Malacia stond eveneens een tijdje een vraagteken, maar ook de linkervleugelverdediger is fit genoeg om aan de aftrap te verschijnen. Dat geldt ook voor Orkun Kökcü. De Turkse middenvelder liet zich in de laatste competitiewedstrijd tegen FC Twente weliswaar vroegtijdig naar de kant halen, maar dat was uit voorzorg. Kökcü vormt tegen AS Roma het middenveld met Fredrik Aursnes en Guus Til. Voorin moeten Reiss Nelson, Conference League-topscorer Cyriel Dessers en Luis Sinisterra voor het gevaar en de doelpunten zorgen. 

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Nelson, Dessers en Sinisterra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen