Kompany breekt met Anderlecht: weg naar Engeland ligt open

25 mei 2022, 18:48

Vincent Kompany en RSC Anderlecht gaan per direct uit elkaar. De Belgische coach heeft besloten om na twee seizoenen te vertrekken bij zijn jeugdliefde. Volgens de topclub is aan het besluit 'goed overleg' voorafgegaan. Een terugkeer van Kompany in Engeland ligt daardoor voor de hand.

"Vandaag overheerst maar één gevoel: ik ben fier dat ik dit nieuwe hoofdstuk ben kunnen starten bij de club van mijn hart. Ik ben nu speler en coach van RSC Anderlecht geweest, maar ik blijf vooral een trouwe supporter van paars-wit", meldt de voormalig topverdediger op de clubwebsite van Anderlecht, dat dit seizoen onder zijn leiding als derde eindigde in België.

CEO Peter Verbeke is de clubicoon dankbaar voor zijn goede werk. "Vincent was een essentieel onderdeel van de heropbouw van het vernieuwde RSC Anderlecht. Hij heeft professionalisering en expertise bijgebracht en is ook belangrijk geweest in de ontwikkeling van jonge spelers. De club zal op deze fundamenten verder bouwen." Het is nog niet bekend wie hem op gaat volgen. Felice Mazzu zou volgens Belgische media op de radar staan.

Wel lijkt de volgende bestemming van de Belg al bekend. Burnley wordt de laatste dagen geregeld genoemd als zijn nieuwe werkgever. De club van Wout Weghorst degradeerde deze week uit de Premier League. Kompany keert zodoende hoogstwaarschijnlijk terug in Engeland, waar hij furore maakte bij Manchester City.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen