Feyenoord favoriet tegen Roma? "Ze hoeven echt niet bang te zijn"

25 mei 2022, 16:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Volgens Paul Bosvelt maakt Feyenoord een goede kans om zich woensdagavond tot de eerste winnaar van de Conference League te kronen. Daarvoor dienen de Rotterdammers in Tirana af te rekenen met AS Roma. Bosvelt is de laatste aanvoerder van Feyenoord die een Europese prijs in de wacht sleepte, maar verwacht dat hij een opvolger krijgt.

Bosvelt won de UEFA Cup met Feyenoord in 2002. Wie twintig jaar na dato de grote favoriet is? "Voor mij Feyenoord", zegt de oud-middenvelder tegen RTL Nieuws. "Ik heb Roma eerder dit seizoen gezien tegen Vitesse en ik was niet zo onder de indruk. En Feyenoord steekt goed in elkaar, hè. De ploeg van trainer Arne Slot is heel lastig te verslaan. Ze hebben een goede mix, net als wij toen, en een goede balans. Natuurlijk is José Mourinho tactisch sterk, maar Slot heeft ook tactische zetten."

AS Roma bereikte de finale van de Conference League door Leicester City in een tweeluik te verslaan. De Italianen eindigden in eigen land slechts op de zesde plaats. Feyenoord, de nummer drie van de Eredivisie, rekende af met het Franse Olympique Marseille. Roma is voor de ploeg van Arne Slot de laatste horde richting sporthistorie.

Ook volgens Theo Janssen maakt Feyenoord een goede kans. Daarvoor blikt hij terug op een affiche tussen zijn huidige werkgever en Roma eerder dit seizoen. "Vitesse was niet minder dan Roma. En ik schat Feyenoord hoger in dan Vitesse. Natuurlijk was de sfeer in Rome imponerend. De geschiedenis van die club is groots. Je ziet Francesco Totti daar rondlopen, dat spreekt tot de verbeelding. Maar voetballend dacht ik: 'is dit het nou?'. Feyenoord hoeft echt niet bang te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen