Letsch tipt Slot voor finale tegen AS Roma: ''Zekerheid inbouwen''

25 mei 2022, 16:20

Feyenoord hoopt woensdagavond de kroon te zetten op een indrukwekkend Europees seizoen. Dat moet dan gebeuren ten koste van AS Roma. Als er iemand is die Feyenoord-trainer Arne Slot enkele tips kan geven over de Italiaanse topclub, is het Thomas Letsch wel. De Duitser stond als oefenmeester van Vitesse dit seizoen tweemaal tegenover AS Roma. Letsch is van mening dat Feyenoord niet te veel van de eigen stijl moet afwijken, maar dat het geen kwaad kan om achterin wat meer zekerheid in te bouwen. 

Vitesse plaatste zich evenals Feyenoord via de voorrondes voor het hoofdtoernooi van de UEFA Conference League. De Arnhemmers werden tijdens de loting voor de groepsfase gekoppeld aan onder meer Tottenham Hotspur en Stade Rennais. Op papier maakten ze weinig kans, maar daar bleek in de realiteit niets van waar. Vitesse plaatste zich knap als nummer twee achter Stade Rennais voor de knock-outronde, waarin het eerst afrekende met Rapid Wien, alvorens een dubbele ontmoeting met AS Roma op het programma stond. Ook tegen de ploeg van José Mourinho leek Vitesse te stunten, maar in de slotfase van de return in Rome ging het alsnog mis. 

''We waren beter dan Roma, maar het is ons niet gelukt', wordt Letsch geciteerd door De Telegraaf. De Duitser hoopt van harte dat Feyenoord er wel in slaagt om af te rekenen met Mourinho en zijn manschappen. Niet in de laatste plaats omdat een Rotterdamse overwinning ook positieve gevolgen heeft voor Vitesse. ''Wanneer het Feyenoord lukt om de Conference League te winnen, dan stroomt de winnaar van de play-off een voorronde later in. Dat zou goed zijn voor ons als we de play-off winnen'', aldus Letsch. Vitesse speelt donderdagavond de eerste van twee finales tegen AZ. In aanloop naar het belangrijke tweeluik met de Alkmaarders had de oefenmeester echter nog wel wat ruimte om vooruit te blikken op de finale van de Conference League. 

Lees ook: De Mos waarschuwt Feyenoord voor 'levensgevaarlijk' AS Roma

Letsch waarschuwt Feyenoord nog maar eens voor de omschakeling van AS Roma. ''Met Zaniolo en Abraham hebben ze zulke snelle spelers voorin. Daarmee zijn ze heel gevaarlijk. En als ze eenmaal aan de leiding gaan, dan is het heel moeilijk om een goal te maken. Dan kunnen ze het echt dicht gooien'', vertelt de ervaringsdeskundige. Vitesse kwam in de heenwedstrijd tegen AS Roma tegen de verhoudingen in op achterstand en wist die in het restant niet meer weg te poetsen. Letsch is er echter van overtuigd dat Feyenoord de Romeinen serieus in de problemen kan brengen. ''Feyenoord moet vasthouden aan de eigen stijl, maar wel wat zekerheid inbouwen naar achteren, want Feyenoord heeft niet het allersnelste verdedigingscentrum en dat kan gevaarlijk worden.''

Mourinho

Een winnaar aanwijzen, durft Letsch niet. ''Maar ik denk echt dat het een fifty-fifty-wedstrijd is en ik duim voor Feyenoord.'' De Vitesse-trainer is afsluitend nog lovend over Mourinho, de oefenmeester van AS Roma. ''Hij heeft alles gewonnen wat er te winnen valt. Ik heb veel respect voor hem. Mijn ideeën over voetbal zijn anders en je kunt discussiëren over hoe hij zich als persoon gedraagt, maar als je naar zijn erelijst kijkt, dan kun je alleen maar zeggen 'wauw'.'' 

Bekijk ook: Alle Feyenoord-doelpunten op weg naar de finale

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen