Einde loopbaan? Zlatan maanden uit de roulatie na knie-operatie

Einde loopbaan? Zlatan maanden uit de roulatie na knie-operatie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 mei 2022 – Een forse tegenvaller voor Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse vedette is geopereerd aan zijn knie, waardoor hij circa zeven tot acht maanden uit de roulatie zal zijn. De aanvaller, die zich afgelopen weekend met AC Milan tot kampioen van Italië kroonde, moet daarom serieus gaan nadenken over zijn toekomst.

Het contract van de veertigjarige spits loopt over een maand af. Ibrahimovic had nog geen besluit genomen over zijn toekomst, maar kwakkelde al het gehele seizoen met blessures. De spits leek echter niet van plan om zijn schoenen aan de wilgen te hangen, maar komt nu mogelijk toch terug op die beslissing. Mogelijk was zijn invalbeurt in de kampioenswedstrijd tegen Sassuolo daarom meteen het einde van zijn loopbaan.

Ibrahimovic deed dit weekend wat hij AC Milan beloofd had nadat hij terugkeerde in de Serie A: Milan de eerste landstitel sinds 2011 bezorgen. Destijds was hij ook van de partij. Voor zijn rentree in San Siro bivakkeerde Milan in de middenmoot van Italië, maar onder aanvoering van de spits klom de topclub weer naar de bovenste regionen. Daar droeg hij dit seizoen zelf weinig aan bij: in 23 Serie A-duels stokte zijn teller op vier goals.

De veertigjarige spits debuteerde in 1999 bij Malmö en verdiende een transfer naar Ajax. Via Amsterdam belandde hij bij Juventus, Inter, FC Barcelona, AC Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United, LA Galaxy en opnieuw AC Milan. In 815 wedstrijden was de aanvaller goed voor 492 doelpunten.

Reacties

gerelateerd