'Gravenberch heeft transfer te pakken: Ajax bereikt akkoord'

'Gravenberch heeft transfer te pakken: Ajax bereikt akkoord'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 mei 2022 – Ryan Gravenberch heeft zijn droomtransfer naar Bayern München te pakken. Ajax en de Duitse landskampioen waren al langer in gesprek over de overstap, maar tot een akkoord was het nog niet gekomen. Tot vandaag, meldt De Telegraaf. De Amsterdammers ontvangen 19 miljoen euro, wat met bonussen (5,5 miljoen) nog kan oplopen tot bijna 25 miljoen. Daarnaast heeft Ajax een doorverkooppercentage bedongen van 7,5 procent.

Gravenberch had in de Johan Cruijff ArenA nog een eenjarig contract, maar hij had al laten weten dat hij niet wilde verlengen. Daarom moest Ajax hem deze zomer wel verkopen om iets aan hem over te houden. Daarbij wilden de technische bazen Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar hem niet zomaar laten gaan. Naar verluidt dacht het duo aan dertig miljoen euro, waar Bayern in eerste instantie niet verder wilden gaan dan twintig miljoen euro. Door de bonussen en het doorverkooppercentage zouden de partijen elkaar alsnog gevonde hebben.

Het zal tot vreugde hebben geleid bij Gravenberch, die zelf al akkoord was met de Duitse topclub. Hij tekent een vijfjarig contract bij der Rekordmeister en gaat circa tien miljoen euro per jaar verdienen. In de Allianz Arena gaat hij samenspelen met Noussair Mazraoui, die wel transfervrij de overstap maakte. De vleugelverdediger werd dinsdagmiddag officieel gepresenteerd bij de club. Hij tekende een contract tot 2026.

Nieuwe koers
Bayern zou in Gravenberch een ideale aanwinst zien voor de nieuwe koers die de club wil varen. De Duitse kampioen wil meer inzetten op jonge talenten, die in de toekomst nog meer op kunnen leveren dan waar ze voor gekocht worden. De laatste jaren zette de club vaak in op oudere ervaren spelers, maar daar bleek weinig tot geen winst op te maken. 

Reacties

gerelateerd