Luuk de Jong komt in laatste Barça-duel niet tot scoren, maar wint wel

25 mei 2022, 14:48

Het seizoen van FC Barcelona kende al geen officiële wedstrijden meer, maar nu is deze voetbaljaargang daadwerkelijk voorbij. De Catalanen wonnen in Sydney een oefenwedstrijd van een team met de All Stars van de Australische competitie. Het duel eindigde in 2-3.

Voor Luuk de Jong was het zijn laatste wedstrijd in het shirt van Barça. Hij mocht in de basis beginnen, in een behoorlijk sterk team. Marc-André ter Stegen, Dani Alves, Ronald Araujo, Sergio Busquets, Gavi, Adama Traoré en Ousmane Dembélé begonnen ook allemaal aan de aftrap. De Nederlander kwam zelf niet tot scoren, maar zag Dembéle na tien minuten wel de openingstreffer maken.

Die goal was niet het begin van een makkelijke overwinning. In de tweede helft kwamen de Australiërs brutaal op voorsprong via Reno Piscopo en Adama Traoré. Uiteindelijk konden de Catalanen, die niet alleen maar wisselspelers hadden opgesteld, alsnog aan het langste eind trekken. Adama Traoré, niet dezelfde als die voor de Australiërs scoorde, zette de ploegen op gelijke hoogte. Uiteindelijk zorgde Ansu Fati voor de winnende treffer bij de Catalanen.

Frenkie de Jong kwam een kwartier voor het einde binnen de lijnen, toen de eindstand al op het scorebord stond. De Catalanen mogen nu genieten van een welverdiende vakantie na een hectisch seizoen dat begon met Ronald Koeman als trainer en eindigt met Xavi voor de groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen