De Mos waarschuwt Feyenoord voor 'levensgevaarlijk' AS Roma

De Mos waarschuwt Feyenoord voor 'levensgevaarlijk' AS Roma

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 mei 2022 – Feyenoord neemt het woensdagavond in de finale op tegen AS Roma, de ploeg van José Mourinho. Bert van Marwijk en Hans van Breukelen denken dat de tegenstander het best te verslaan is met een aanvallende speelstijl, maar Aad de Mos heeft daar zijn twijfels bij.

Arne Slot staat voor aanvallend voetbal en is daar dit seizoen nog geen enkele keer van afgeweken. De Mos zou dat nu wellicht wel doen. "Je speelt tegen Italianen, dat is levensgevaarlijk", vertelt hij uit ervaring in gesprek met Voetbal International. "Ze geven je de bal en laten je vervolgens in de val lopen. Ze zijn meesters in het kapotmaken van het spel en kunnen je irriteren. Nog niet zo lang geleden schakelden ze Ajax uit en ook Vitesse werd verslagen, terwijl ze allebei beter waren dan Roma. Roma geeft tegenstanders het gevoel dat ze beter zijn, dat is heel gevaarlijk."

Van Breukelen heeft een andere mening. Hij vindt juist dat de Rotterdammers niet alles moeten veranderen nu er een finale voor de deur staat. "Feyenoord moet vooral van de eigen krachten uitgaan. Dat deden ze uit bij Marseille ook, alleen waren toen de accenten wat anders. Slot is analytisch buitengewoon sterk en hij zal ongetwijfeld een idee hebben hoe je Roma pijn kan doen", aldus de oud-doelman.

Van Marwijk, die in 2002 de UEFA Cup won, denkt dat de Rotterdammers kunnen verrassen door hun eigen spel te spelen. "Als Feyenoord op dezelfde manier gaat spelen als ze altijd doen, dan is Roma daar misschien niet op voorbereid. Zij zullen denken: Dat doen ze toch niet. Maar ik denk dat Slot het wel doet", vertelt Van Marwijk in gesprek met Voetbal International. "Je moet jezelf durven zijn. Alleen al als je dat doet, toon je lef. Jezelf zijn is moeilijk in een finale."

Reacties

gerelateerd