Mazraoui terug in Marokkaanse selectie, Ziyech weigert verzoening

Mazraoui terug in Marokkaanse selectie, Ziyech weigert verzoening

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 mei 2022 – Noussair Mazraoui is weer international van Marokko na een verzoeningsgesprek met bondscoach Vahid Halilhodzic. Hakim Ziyech is niet opgeroepen voor de nieuwe selectie. Hij zou tot dusver geen trek hebben in een gesprek met de keuzeheer. De trainer verweet het duo dat ze een gebrek aan discipline hadden.

De afgelopen weken was het de vraag of Halilhodzic wel de bondscoach zou blijven van het Noord-Afrikaanse land. In Marokko ging het gerucht dat de oefenmeester alleen mocht blijven als hij in gesprek ging met de verbannen spelers. Mazraoui stond daar wel voor open en is meteen met open armen weer ontvangen door de coach. Hij komt bij de nationale ploeg onder andere AZ-aanvaller Zakaria Aboukhlal, Fiorentina-middenvelder Sofyan Amrabat en AA-gent aanvaller Tarik Tissoudali.

De kans dat Mazraoui zijn oude Ajax-teamgenoot weer kan begroeten bij Marokko lijkt klein. De aanvallende middenvelder van Chelsea heeft volgens Marokkaanse media bekendgemaakt dat hij sowieso niet terugkeert zolang de huidige bondscoach aan het roer staat. In april was de bondscoach nog duidelijk over het de voetballer: "Een speler die weigert te trainen, weigert te spelen, die blessures veinst, wil ik niet in de selectie hebben."

Ziyech keert dus niet terug, maar Amine Harit heeft wel vrede gesloten met de bondscoach. De voetballer van Olympique Lyon mag net als Mazraoui onderdeel uitmaken van de selectie. Marokko speelt wedstrijden tegen de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Liberia.

Reacties

gerelateerd