'Overmars-affaire blijft voor problemen zorgen: Nike haakt af'

25 mei 2022, 14:14

Royal Antwerp zou in zee gaan met Nike als nieuwe kledingsponsor, maar dat gaat toch niet door. De komst van Marc Overmars als technisch directeur zou ervoor gezorgd hebben dat de deal uiteindelijk is stukgelopen. De partijen zouden 'in goed overleg' hebben besloten om het contract te verscheuren.

Dat meldt Gazet van Antwerpen. Overmars vertrok dit seizoen bij Ajax nadat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag, onder andere door dickpics naar vrouwelijke medewerksters te sturen. Na zijn gedwongen afscheid in de Johan Cruijff ArenA hoefde hij niet lang thuis te zitten, na twee weken zat hij al om de tafel met zijn toekomstige nieuwe club om te praten over een contract. Na meerdere gesprekken werd hij gepresenteerd op De Bosuil.

Antwerp gaat door het verscheuren van de driejarige overeenkomst verder met Jako als shirtsponsor. Dat bedrijf is al sponsor sinds 2016 en blijft nu dus trouw aan de club. Jan Jacobs, de baas van het kledingbedrijf liet zich onlangs al uit over het beëindigen van de samenwerking. Hij noemde het 'doodjammer', maar liet meteen weten 'altijd klaar te staan' als de club dacht aan een hernieuwde samenwerking. Jako blijft dus aan de club verbonden met een nieuwe meerjarige verbintenis. 

Na de komst van Overmars was er veel kritiek op de Belgische club. Meerdere sponsoren wilden niet verder met de club. Voor Jako geldt dat dus niet. Het Belgische medium spreekt van 'een uitgebreidere deal' dan de afgelopen jaren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen