'AS Monaco-kassa loopt vol na Mbappé-stunt en transfer'

25 mei 2022, 12:22

De contractverlenging van Kylian Mbappé is met gejuich ontvangen bij de financieel directeur van AS Monaco. Doordat de aanvaller langer bij Paris Saint-Germain blijft, is die club verplicht om een bonusbedrag over te maken naar de competitiegenoot. Het gaat om 35 miljoen euro, waardoor de Fransman de club in totaal 180 miljoen euro opgeleverd heeft.

Mbappé leek transfervrij te vertrekken uit de Franse hoofdstad voor een avontuur bij Real Madrid, maar uiteindelijk verraste hij vriend en vijand door toch te blijven bij PSG. Bij een gratis vertrek had Monaco geen bonus gekregen, maar nu is dat wel het geval. Dat maakt L'Équipe bekend. Mbappé werd in 2017 voor een seizoen gehuurd door de landskampioen, waarna een verplichte koopoptie in werking trad. De Parijzenaars moesten 145 miljoen overmaken. Nu komt daar nog 35 miljoen bij.

Aurélien Tchouaméni

De Monegasken lijken deze zomer sowieso goed te boeren. Middenvelder Aurélien Tchouaméni lijkt op weg naar Real Madrid, dat maakt liefst tachtig miljoen euro wil betalen voor de Fransman. Daar komen eventuele bonussen nog overheen. Zelf zou de 22-jarige voetballer al een akkoord hebben bereikt met zijn toekomstige club, waardoor een transfer een kwestie van tijd is.

In Madrid wordt hij gezien als ideale versterking, omdat Luka Modric, Toni Kroos en Casemiro allemaal dertig jaar of ouder zijn. Waar de Spaanse landskampioen vorig seizoen Aduardo Camavinga al haalde, wordt nu dus nogmaals ingezet op een Frans wonderkind. Hij kan voor vijf jaar tekenen in Santiago Bernabeu.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen