Slot knipoogt naar 'succesvolle' Mourinho: "Heb nog wel even de tijd"

Slot knipoogt naar 'succesvolle' Mourinho: "Heb nog wel even de tijd"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

25 mei 2022 – Arne Slot is lovend over José Mourinho, de trainer van tegenstander AS Roma. Waar de Nederlander staat voor verzorgd voetbal, is de Portugees defensiever ingesteld. Het levert hem niet altijd de complimenten op, maar wel de prijzen. De trainer van Feyenoord is dan ook positief.

"Mourinho is een van de trainers die een heel duidelijke handtekening onder een elftal zetten. Hij is ongelooflijk succesvol geweest. Het is heel bijzonder en knap wat hij voor elkaar heeft gekregen", vertelt Slot op de persconferentie, voorafgaand aan de finale. Waar de Portugees twee keer de Champions League en eenmaal de Europa League won, staat Slot voor zijn eerste finale als trainer. "Ik ben pas drie jaar hoofdtrainer, dus heb nog wel even de tijd."

De laatste finale die Mourinho speelde was tegen Ajax. Hij won toen met zijn Manchester United met 2-0. De 'speciale one' liet na afloop van die wedstrijd weten dat de Nederlandse ploegen niet resultaatgericht kunnen spelen. Volgens Slot is dat in de afgelopen jaren veranderd. "We krijgen ook steeds een andere speelwijze tegenover ons. Het is niet meer zo dat 4-3-3 heilig is in Nederland. Dat zorgt ervoor dat we nu goed voorbereid zijn op elk systeem."

Lees ook: Driessen: 'Wat zou het mooi zijn als Slot onder andere Van Gaal fileert'

In de finale tegen Ajax had Mourinho een duidelijk plan, dat uiteindelijk werkte. De ploeg speelde met lange ballen onder de druk van de Amsterdammers uit. Slot verwacht nu hetzelfde spelbeeld. "Het is aannemelijk dat Roma veel de lange bal gaat spelen, achter ons laatste lijn. Ze zijn erg goed in verdedigen. Wij moeten rekening met de tegenstander houden, maar vooral doen wat we het hele jaar al doen."

Reacties

gerelateerd